Gå til sidens hovedinnhold

Stærk svarer Halvorsen om Os skole: - Fakta på bordet!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvordan kommer Os skole til å se ut? Blir det en god nok løsning med tanke på universell utforming og elevenes hverdag? For å bedømme det godt nok, må de endelige planene snart legges fram så offentlighetene kan få full informasjon.

Mens jeg i mitt i første innlegg reagerte på det som kom fram i åpent møte i teknisk utvalg og papirer til møtet i Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, ønsker Lajla Halvorsen å berolige meg ved å henvise til et internt møte hun og noen andre har vært med på. På det møtet følte hun seg trygg på at universell utforming blir godt nok ivaretatt. Men jeg for min del, som ikke var på det møtet, men har vært i kontakt med andre som var der, er fremdeles ikke sikker på at man har funnet en god nok løsning. For meg virker det som om arkitektfirmaet stadig kommer med nye forslag til løsninger, så om det endelige resultatet blir godt nok for alle elever, vet jeg ennå ikke.

Les også

Svar til Dagfinn Stærk angående universell utforming i Os-prosjektet

Løsningen som velges, danner grunnlaget for anbudsinnbydelse. Det er derfor viktig at det gjøres et godt forarbeid. Råd for personer med funksjonsnedsettelse bør få saken til formell behandling, og selvsagt må de som skal drive skolen til daglig, også kunne se at man finner løsninger som vil fungere. Så langt føler jeg meg usikker på om slik er tilfelle. Men ved endelige tegninger og løsninger vil vi alle selv kunne bedømme.

Les også

Diskriminerende løsning på Os: - Dette er i strid med byggteknisk forskrift

Det er fint å høre at Lajla Halvorsen er opptatt av universell utforming. For min egen del har jeg på vegne av KrF de siste ni årene både skrevet flere avisinnlegg og holdt en rekke innlegg i kommunestyret om dette. Flere som er opptatt av dette, jo bedre er det.

Kommentarer til denne saken