Spriket i Halden Ap

Helt nye Ap: F.v. Siw Hege Christiansen, Linn Laupsa og Helge Bergseth Bangsmoen.

Helt nye Ap: F.v. Siw Hege Christiansen, Linn Laupsa og Helge Bergseth Bangsmoen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER Mikaela Røstadli Dahls påstander om at framtredende Ap-politikere i Halden sprer rykter om at ungdomsklubben hun driver er blitt et «dophull», har naturlig nok skapt furore. Det har også synliggjort det påtakelige spriket som preger Halden Arbeiderparti for tiden. Partiet består av flere fraksjoner, og det begynner å bli lenge siden Halden Ap framsto som en samlet flokk som vil det samme.

Representanten Lars Pedersen Due i hovedutvalget for samfunnsutvikling og kultur og gruppeleder Arve Sigmundstad stiller seg uforstående til ryktene og påstandene. Pipa har en annen låt hos ordførerkandidat Linn Laupsa, 2.-kandidat Helge Bergseth Bangsmoen og 3.-kandidat Siw Hege Christiansen. De bekrefter at de har hørt disse ryktene selv. Samtidig er de klare på at Ungdomssamfundet er et trygt og dopfritt sted for ungdommene i Halden, og at ungdomsklubben ikke må legges ned før det finnes et alternativ.

Røstadli Dahl er frustrert. Det kan vi forstå. Samtidig synes vi det er ufint å poste slike påstander på Facebook og så gjøre seg utilgjengelig for dem hun slenger påstander om. Hun og Halden Ap burde ta seg en prat sammen. Det kommer sjelden noe bra ut av manglende dialog.

Valgkampen er tilsynelatende i gang i Halden nå. Et vesentlig tema vil være hvordan velferdstilbudene skal forvaltes i kommunen vår. Arbeiderpartiets nei til å bevilge penger til et halvt årsverk til det private tilbudet Ungdomssamfundet er prinsipielt begrunnet. Men det framstår som rart at de nye kostene i partiet nå gir uttrykk for noe annet. Samtidig har vi merket oss at Laupsa går rett i strupen på posisjonen om driftsforholdene ved Kongeveien skole etter at rektor Jostein Stø kastet kortene og sa opp stillingen sin fordi han ikke kan være ansvarlig for driften med de rammene han har fått. Vi kommer til å få flere slike utspill i tiden framover.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken