Gå til sidens hovedinnhold

Fyldig mandagslunsj på Biri

Hele ni står på menyen på Biri mandag ettermiddag. Først er det internasjonal V5,, deretter er det internasjonal V4.

(Nettavisen)

Det er stadige endringer i det norske løpstilbudet. Mandag kveld skulle Forus opprinnelig hatt V65-omgang, men det er innført strengere koronarestriksjoner i Stavanger-området og dermed er Forus stengt for løpskjøringer til 27. april. Biri travbane er dog fortsatt åpen og her er både V5-lunsj og V4-lunsj mandag med hele ni løp på menyen. I tillegg er det som vanlig V4-lunsj fra Sverige, Åby er vertskap mandag. Mandag kveld byr Mantorp på V64-omgang der det garantert blir høy omsetning i og med at det ikke er norsk bane denne kvelden.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men i denne artikkelen skal det heretter handle om Biri der det altså er hele ni løp på menyen og helt egen både V5 og V4-omgang. V5 er først ut med spillestopp allerede kl 11.35, mens V4-omgangen som første innledes i det sjette løp først har spillestopp kl 13.57. Det er internasjonalt spill både til V5 og V4.

Det er en meget vrien V5-omgang vi har foran oss og derfor blir bankervalget litt sjanseartet, selv om min V5-banker blir klar favoritt i sitt løp. Bankeren kommer ut i V5-5.

Høitomt fikser brasene?
Det handler om 1 Gentletron og Eirik Høitomt. Hesten har ikke startet siden han måtte nøye seg med andreplass bak en meget opplagt Superb Story på Bjerke for halvannen måned siden. Ble tatt ned fra tet da. Møter brukbar motstand også mandag og førstespor er sjanseartet. Likevel tror jeg det er en fair sjanse for at Eirik Høitomt klarer å forsvare sitt innerspor. Jeg tar sjansen og bankerspiller 1 Gentletron i V5-5.

Åpen V5-innledning
5 Magic Ken avsluttet helt greit til andre bak storfavoritten Champstile i sin siste start, men heller ikke mer. Er kun medium fra start og kommer til å bli ganske stor favoritt i V5-1. Jeg sier tja, og velger bred gardering i et løp med en god del bra hesten for denne klassen.

Østre hele veien?
Stort skille på hestene er det i V5-2, der jeg synes fire hester skiller seg klart ut. Best til av disse står 5 Jacky Crown som trener og kusk Ole Johan Østre tror han kan lede hele veien med. Burde vel vunnet fra tet sist på Momarken for halvannen måned siden, men er skjerpet i trening etter det løpet og har en billig oppgave foran seg i V5-2.

Kan lede hele veien
Hadde jeg overbevist om at 2 Restless By The Sea hadde holdt toppform, hadde vallaken vært en bankerkandidat i V5-3. Men har kun hengt med til maks i sine to siste løp. Mandag er startsporet perfekt og Dalen vil nok teste denne foran i dette løpet. Klart førstevalg for meg, men ingen banker.

Kolle har beste hesten?
En del brukbare hester på farten er det i V5-4, men jeg fornemmer at 11 Call Me Fox har den største kapasiteten. Var strålende opplagt i seiersløpet sist, men satt da i tet hele veien. Nå er det bakspor og ellevtespor, men samtidig har også flere av de andre mest betrodde hestene sjanseartede spor og 11 Call Me Fox blir min klare favoritt.

Tengsareid har V4-bankeren
Siden det faktisk skal kjøres ni løp på Biri denne ettermiddagen, er det en helt egen V4-omgang som skal kjøres. Denne starter først i det sjette løpet og 1 Lesja Diva har en veldig fin oppgave foran seg i V4-1. Har innledet karrieren med to andreplasser bak to meget gode vinnere og møter overkommelig motstand mandag. I en ellers vrien V4-omgang bankerspiller jeg 1 Lesja Diva i V4-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Midtfjeld har DD-bankeren
DD-spillet omfatter V4-3 og V4-4 denne mandagen og jeg valgte tilslutt 6 Harkar i V4-4/DD-2 som min alenestrek. Bremset vekk seieren i årsdebuten på Biri for to uker siden, men har nok gått frem med det løpet i kroppen. Er femåringen på humør, skal det være flott vinnersjanse.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen