Har tro på el-suksess på Grenserittet

ENTUSIASTISKE: Dag Sæther (til venstre) og Thor Fagereng har stor tro på at elsykkelen vil bli det nye store innen sykkel.

ENTUSIASTISKE: Dag Sæther (til venstre) og Thor Fagereng har stor tro på at elsykkelen vil bli det nye store innen sykkel. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Selv om det er få påmeldte til tidenes første el-sykkelritt i Norge, er Grenseritt-leder Thor Fagereng positiv til konseptet.

DEL

– Dette her er jo bare helt genialt. Vi er helt nyfrelste vi, sa leder for Grenserittet Thor Fagereng og Dag Sæther, da de kom tråkkende i full fart opp til kroa på festningen.

– Vil henge med i tiden

For første gang i historien arrangeres det altså et el-sykkelritt i Norge. Fagereng er fornøyd med at Grenserittet har tatt initiativet til el-rittet.

– Vi har lyst til å vise at vi henger med i tiden. Vi ser at fler og fler tar i bruk elsykkelen og vi mener det kan bli et frist pust på programmet, sier han.

Foreløpig kan Fagereng informere om at det kun er tre påmeldte til el-rittet, som følger Grenserittløypa fra Prestebakke til festningen.

– Det er ikke noe å rope hurra for, men vi gjør ikke dette for å få noe økonomisk gevinst heller, forklarer Fagereng.

– Både se og bli sett

I tillegg til rittet har arrangøren også satt opp noe de kaller for el-turen.

– Her håper vi så mange som mulig tar turen til byen og blir med på en rolig og fin tur rundt om i Halden, sier Fagereng. – Her er målet å både se hele Halden mens man sitter på sykkelen, men også å bli sett.

Kan brukes til alt

Både Fagereng og Dag Sæther er nybegynnere på elsykkelen, men har allerede rukket å bli store fans av sykkel med motor.

– Jeg har syklet på denne sykkelen i noen måneder nå, og synes den er helt fantastisk å sykle på, sier Dag Sæther.

Han forteller at sykkelen gir en ny motivasjon når han er ute og sykler, og at den kan brukes til alt.

– Tenk deg hvis du sliter litt med å komme opp en bakke. Da kan du bare slå på motoren på den farten du trenger, og den vil hjelpe deg opp, forklarer han.

– Samtidig kan den brukes til så veldig mye annet også, og det man ser mest av er jo bysykler, der folk for eksempel bruker den til og fra jobb, sier Sæther.

Enda større neste år

Fagereng har troen på at el-sykkelrittet vil bli en suksess, og har allerede planer om å arrangere rittet også neste år.

– Man kan vel kanskje kalle det et prøveprosjekt i år, men det skal mye til for at vi ikke arrangerer et lignende ritt neste år også, forteller han.

– Men da har vi lyst til å utvide det, slik at man kan få sykle hele løypa på elsykkel.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags