Rasmus vant danskeduellen

Hyggelig gjensyn: Lars Jakobsen (t.v.) og Rasmus Bech var tilbake i Remmenhallen sammen, men på hvert sitt lag. Lars Jakobsen scoret fire ganger på kompisen, men Rasmus Bech reddet vesentlig flere forsøk fra sin danske kollega.

Hyggelig gjensyn: Lars Jakobsen (t.v.) og Rasmus Bech var tilbake i Remmenhallen sammen, men på hvert sitt lag. Lars Jakobsen scoret fire ganger på kompisen, men Rasmus Bech reddet vesentlig flere forsøk fra sin danske kollega. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fjorårets norske dobbeltmester, Arendal, var spillemessig overlegne kampen igjennom. Langt jevnere var danskeduellen mellom kompisene Lars Jakobsen og Rasmus Bech.

DEL

– Vi hadde full kontroll hele kampen. Og det var Rasmus Bech i HTH-målet sin fortjeneste at ikke sifrene ble større. Han reddet flere av mine skuddforsøk enn at jeg scoret. Jeg gir ham duellseieren oss imellom, sa en smørblid Lars Jakobsen.

De to gode vennene vekslet noen ord etter kampslutt. For Rasmus Bech var det en mager trøst at han gikk ut som seierherre i kompisduellen.

– Det hjelper ingenting, betyr ingenting. Selv om jeg er fornøyd med egen innsats i perioder, er jeg overrasket over at vi startet så dårlig. Arendal har gode spillere på samtlige plasser, og vi klarte ikke stoppe dem i 1. omgang, sa han skuffet.

Liker seg i Halden

ØIF Arendal har fått en god start på sesongen med to strake seire. Seriefavoritten er i rute, og det er også Lars Jakobsen som jakter toppformen.

Skuffet: Det var helt stille i HKH-garderoben etter kampen. På bildet depper Simen Holm, Erik Karelius og Victor Skillehammar.

Skuffet: Det var helt stille i HKH-garderoben etter kampen. På bildet depper Simen Holm, Erik Karelius og Victor Skillehammar. Foto:

– Jeg trives veldig godt i Arendal. Jeg elsker å være favoritt til hver kamp, og jeg får være en del av en sterk spillergruppe. Det har blitt mindre spilletid, men jeg nærmer meg toppformen.

– Hvordan var det å være tilbake i Halden og beseire gamle lagkamerater?

– Det var godt å være tilbake i Halden, jeg hadde en god opplevelse. Jeg har fått en del meldinger i forkant av spillere og supportere, og det er selvfølgelig mye morsom fleip. Jeg føler jeg fikk en fin velkomst, sa en fornøyd Jakobsen.

40 gode minutter

Sett over ett, var HTH til dels sjanseløse mot Arendal. Bortelaget førte kampen, og styrte tempoet. Men HTH var like gode som cup – og eliteseriemesterne fra i fjor de siste 40 minuttene av kampen.

Etter de første 20 minuttene i 1. omgang ledet Arendal 12–5. Kroaten Robert Markotic sto for syv av målene til gjestene i den perioden. Derfra og inn holdt HTH bortelaget til uavgjort 15–15.

Etter oppgjøret var det helt stille i HTH-garderoben. Kun trener Jonas Willes rolige stemme kunne høres. Han hadde en lang prat med gutta. Og konklusjonen – en positiv kamp.

– Tar tak og hever spillet

– Vi tapte kampen de første 20 minuttene. Men vi reiser oss etter en svak start og viser sterk moral. Jeg synes laget fortjener skryt for at de tar tak og hever spillet etter den starten.

– Hva fungerte ikke i starten?

– Arendal er først og fremst et bedre lag. Vi går litt opp i limingen i forsvar, og angrepsspillet var det dårligste så langt i år.

– På grunn av at Rasmus Carlsen er ute?

– Nei. Men det er klart at alle lag vil ha Rasmus Carlsen på banen. Men vi har godt nok lag til å spille bra uten han.

– Vi hadde bare for dårlig tempo, og ble for stasjonære. Men det viktige er at vi vant åpningskampen (mot Kolstad), og at vi nå tenker «ny ball», og skal slå Viking i Stavanger i neste kamp, lover hovedtreneren.

Artikkeltags