– Veldig spent på hvor vi står

HK Halden 2015/16: Bak fv: Morten Holmen, Sofie Fynbo Larsen, Vilde Eidem, Mette Kryger Jørgensen, Mina Authen, Pernille Wang Skaug, Amalie Hansen, Ann Helen Adolfsen, Anders Pollen. Midten fv: Jonas Pettersen, Thomas Bråten, Melanie Felber, Anette Hansen, Julie Gantzel, Malene Staal, Julie Bang, Elisabeth Thon, Torhild Larsen. Foran fv: Charlotte Bisser, Hanna Reknes, Hanne Frandsen, Miriann Sæther.

HK Halden 2015/16: Bak fv: Morten Holmen, Sofie Fynbo Larsen, Vilde Eidem, Mette Kryger Jørgensen, Mina Authen, Pernille Wang Skaug, Amalie Hansen, Ann Helen Adolfsen, Anders Pollen. Midten fv: Jonas Pettersen, Thomas Bråten, Melanie Felber, Anette Hansen, Julie Gantzel, Malene Staal, Julie Bang, Elisabeth Thon, Torhild Larsen. Foran fv: Charlotte Bisser, Hanna Reknes, Hanne Frandsen, Miriann Sæther. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

HK Haldens trener Morten Holmen må klare seg uten tre – kanskje fire – viktige spillere når serien kastes i gang mot Oppsal i dag.

DEL

– Jeg er spent på hvor vi står. Vi har noen skader, mange nye spillere og treningskampene har heller ikke gitt altfor mange klare svar, sier Holmen.

Skadetrøbbel

I kveld smeller det. Oppsal i Oppsal Arena, Oslo. Den første kampen i år 2 av HK Haldens eliteeventyr.

– Det folk må huske, er at vi fortsatt er i en lærefase på dette nivået. Vi bygger fortsatt klubb, og har heller ikke i år budsjett til å lønne store stjerner. I sum betyr det at forutsetningene er ganske like som før sesongen i fjor, selv om det selvsagt er en fordel at jentene har fått ett år med eliteerfaring, sier han.

Før seriestart i morgen sliter HK Halden med skader på flere nøkkelspillere. Martine Moen, Julie Bang og Vilde Eidem spiller definitivt ikke, mens Malene Staal fortsatt er tvilsom.

– Du bør ikke fortelle meg at det ser litt tynt ut, for det vet vi veldig godt. Samtidig får vi ikke gjort noe med det, og har gode erstattere å sette inn, sier han.

Ny bakspillertrio?

– Du kan komme til å starte med en bakspillerrekke mot Oppsal med tre nye spillere?

– Ja, hvis Malene ikke spiller, blir det fort Anette (Hansen), Ann Helen (Adolfsen) og Sofie (Fynbo) som starter, med Mette (Kryger Jørgensen) og Pernille (Wang Skaug) som cover, sier Holmen.

HKH-treneren medgir at det er en utfordring med så «nytt» lag.

– Alle de nye har sklidd inn i laget på en fin måte, men det tar tid å tilpasse seg struktur og system. Ikke minst i angrep, der vi har en litt spesiell og godt innarbeidet måte å spille håndball på. Så ja, det vil nok ta litt tid før alt sitter som det skal. Nå i sesongstarten blir det viktig å klore til seg så mange poeng som mulig.

– Muligheter mot Oppsal, som har mistet stjernespillere som Izabela Duda og Amanda Kurtovic?

– Det er muligheter mot alle lag, men det er viktig å påpeke at Oppsal fortsatt er et veldig godt lag. De vant Vestfjorden Cup, og har slått Glassverket i treningskamp. Deres første 7'er er meget bra, så vi er på ingen måte favoritt i Oppsal Arena søndag kveld.

– Det blir rekordjevnt

Holmen spår at årets sesong blir rekordjevn, ikke minst på nedre halvdel.

– Det vil overraske meg om ikke Larvik vinner klart, selv om de har tre minuspoeng. Bak der tar nok Glassverket og Vipers medaljer, utfordret av Byåsen og Tertnes. Men bak disse fem – altså på plassene seks til tolv – kommer det til å bli ekstremt jevnt.

– Hva er målsettingen?

– Først og fremst å unngå nedrykk, svarer Holmen.

Har en sluttspilldrøm

– Er det mulig for HKH å bli topp åtte, og dermed ta seg til sluttspill for første gang?

– Ja! Det er også nedfelt i klubbens strategi og mål. Så jevnt som det blir i år, kan vi like gjerne bli nummer seks som nummer 12, sier han?

Holmen tror at både Molde og Rælingen, som begge rykket opp fra 1. divisjon, er bedre enn mange tror.

– Molde har et budsjett som vi bare kan drømme om. Så mye penger som de har brukt på å hente inn spillere, må det være en skuffelse om det ikke blir sluttspill. Rælingen får det tøft, men det snakkes om at forsterkninger er på vei der inne også, sier Holmen.

Haldens kamper

Søndag 6/9 Oppsal (b)

Søndag 13/9 Molde (h)

Søndag 20/9 Skrim Kongsb. (b)

Søndag 27/9 Byåsen (h)

Søndag 4/10 Sola (b)

Søndag 18/10 Tertnes (h)

Søndag 1/11 Rælingen (h)

Onsdag 4/11 Glassverket (b)

Onsdag 18/11 Nordstrand (h)

Søndag 3/1 Larvik (b)

Søndag 10/1 Vipers (h)

Søndag 17/1 Oppsal (h)

Søndag 24/1 Molde (b)

Søndag 31/1 Skrim Kongsb. (h)

Onsdag 10/2 Rælingen (b)

Onsdag 17/2 Byåsen (b)

Søndag 28/2 Sola (h)

Onsdag 2/3 Molde (b)

Søndag 6/3 Glassverket (h)

Lørdag 30/3 Nordstrand (b)

Onsdag 6/4 Larvik (h)

Onsdag 13/4 Vipers (b)

HA-sportens tips

Halden Arbeiderblads tips for Grundigligaen kvinner 2015/16:

1) Larvik, 2) Vipers Kristiansand, 3) Glassverket, 4) Byåsen, 5) Tertnes, 6) Skrim Kongsberg, 7) Oppsal, 8) HK Halden, 9) Nordstrand, 10) Molde, 11) Sola, 12) Rælingen.

* Larvik starter med tre minuspoeng.

Fakta om HK Halden

Stiftet: 29. mars 1989. Divisjon: Eliteserien (Grundigligaen). B-laget spiller i 3. divisjon.

Styreleder: Hans Jørgen Eriksen. Hovedtrener og sportssjef: Morten Holmen.

Assistenttrener:

Anders Pollen.

Fysioterapeut:

Jonas Pettersen.

Oppmenn:

Elisabeth Thon, Thomas Bråten og Torhild Larsen.

Artikkeltags