Gå til sidens hovedinnhold

Turnforeningen har 350 (!) på venteliste, men i høstferien blir det muligheter

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang inviterer Fredrikshalds Turnforening til turnskole. Et fint tilbud for blant andre noen av de 350 barna som står på venteliste for å kunne drive turn.

– Turnskolen blir arrangert mandag til onsdag i høstferien, altså 1.–3. oktober, forteller leder Christine Moe Klingstrøm og nestleder Grethe Dahl.

Får prøve alle øvelser

Turnforeningen har satt et tak på 50 gymnaster. Stedet vil være de to gymsalene på Rødsberg, og turnskolen er tiltenkt elever som fra denne høsten skal gå i 3. – 6. klasse (født 2010 til 2007).

– Vi håper å tror at dette vil være et populært aktivitetstilbud i høstferien. Instruktørkabalen er nesten i boks, og påmeldingen åpnes kommende mandag, sier Klingstrøm.

I løpet av tre høstferiedager med turnskole, skal gymnastene få prøve seg innen de fleste grener, øvelser og apparater i turnsporten.

– Vi skal ha RG (rytmisk sportsgymnastikk), alle apparatøvelsene som utøves i både gutte- og jenteturn, akrobatikk, trampett & tumbling og matteturn. Hvis det blir fulltegnet, kjører vi med 25 barn i hver gymsal. Som da bytter sal til lunsj, slik at alle får prøve seg på alt, sier Dahl.

Ikke plass til nye...

– De fleste idrettsklubber som arrangerer idrettsskoler, har en målsetting om at det vil medføre økt rekruttering i etterkant. Det samme gjelder kanskje ikke helt for Fredrikshalds Turnforening?

– Haha. Med 350 barn på venteliste, så forstår jeg spørsmålet. Det er ikke så kult å kunne tilby ventelisteplass til nye som blir bitt av turnbasillen, sier Klingstrøm.

Turnskolen er derfor en gyllen mulighet for noen av de mange på venteliste til å få en prøvesmak på hva turn innebærer.

– Vi håper å se mange nye på turnskolen, men det er sikkert en del av medlemmene som også vil melde seg på.

Tenker langsiktig

Klubblederen mener likevel at en slik turnskole er viktig for rekruttering og interesse. Ikke per nå, men inn i framtida med ny hall...

– Vi har per i dag rundt 700 medlemmer, pluss 350 på venteliste. I tillegg vet vi at det er mange som ikke gidder å ha barna stående på en lang venteliste. I ny hall er det ikke utenkelig at vi vil vokse med 500 medlemmer, og altså ha ansvaret for 1200 gymnaster, sier lederen.

Turnskolen i oktober har en deltakeravgift på 600 kroner.

Klingstrøm og Dahl legger ikke skjul på at det er en fin inntektskilde.

– Det eneste vi har utgifter på, vil være til instruktørene. Men det definitivt ikke det som driver oss. Målet med turnskolen er å skape turnglede for barna, sier turnduoen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.