Gå til sidens hovedinnhold

Medaljedryss i turnforeningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikshalds Turnforening har aldri strødd rundt seg med æresbevisninger, men slo til med å dele ut hele tre fortjenestemedaljer i sølv på onsdagens årsmøte. Til tre godt voksne damer. Brita Diskerud Meyer, Inger Kolberg Olsen og Randi Falch-Pedersen.

- Dette kom som et lyn fra klar himmel, sa Brita, Inger og Randi, samstemt.

30 år for sent

- Jeg er helt i skjokk jeg, for dette hadde jeg aldri regnet, sa en meget overrasket Randi Falch-Pedersen.

- Hadde vi fått medaljene for 30 år siden, da vi var som mest aktive i foreningen, kunne jeg jo ha forstått det, mente Brita Diskerud Meyer.

- Men den gangen ble det jo aldri delt ut noen fortjenestemedaljer. I alle fall ikke for den type innsats vi gjorde, for da ble klubben bare styrt av menn, smilte Inger Kolberg Olsen.

Utrolig fortjent

- Nettopp fordi det i mange år ikke ble delt noen slike æresbevisninger, fant vi i styret til Fredrikshalds Turnforening ut at tiden var inne til å påskjønne disse tre fantastiske damene, som nesten har levd hele sine liv i foreningen vår, sa leder Christine Moe Klingstrøm.

- De har alle tre, på hver sine måter betydd utrolig mye for klubben, og to av dem er jo fortsatt aktive i treningssalen, forklarte Christine.

Og siktet til Brita og Inger, som så sent som sist sommer deltok i Landfsturnstevnet i Haugesund. Bare noen dager før Brita fylte 75 år. Rett og slett imponerende, sa Moe Klingstrøm.

 

Holder sammen

- Turnforeningen har gjort oss til gode venner, også utenfor gymsalen. Og fortsatt har vi våre formiddagstreffer både titt og ofte, kunne Brita fortelle.

- Da kan vi dele gamle minner og kose oss sammen, sa Randi.

- Og tenke tilbake på mange fine opplevelser. Og så hadde det kjempemoro når vi dro på kurs sammen. For da kunne vi være litt gærne, lo Inger.

- Og tenk på alle menneskene vi har blitt kjent med. Helt fra tiden da vi trente barn som var med på turnpartiene, til i dag der vi treffer nye mennesker på mosjonspartiene, fortsatte Inger.

Kjenner folk igjen

- I hvert fall jeg kjenner igjen ansikter hele tiden. Være seg folk som jobber i butikker, eller at jeg ser bilde av fotball- eller hockeygutter i avisa, som jeg en gang i tiden har vært turntrener for, mente Inger Kolberg Olsen.

Som var dama som startet opp partiet med bevegelseslek barn/voksen, tilbake i 1991.

Christine Moe Klingstrøm kom en med fin beskrivelse av Inger, i begrunnelsen for fortjenestemedaljen:

- For denne dama er ingen ting umulig - det umulige tar bare litt lenger tid.

Vinner venner

For å beskrive Randi Falch-Pedersen hadde Moe Klingstrøm hentet en strofe fra turnersangen:

"Gjennom turn kan du vinne deg venner."

- Og det har denne dama sørget for å gjøre, forklarte turnforeningens leder.

Og kunne skryte av at Randi fortsatt alltid stiller opp når styret ber om en hjelpende hånd.

Innførte RG

Om Brita Diskerud Meyer sa Chritine Moe Klingstrøm:

- Hun har et imponerende antall år bak seg i turnforeningen, og var dama som innførte Rytmisk Gymnastikk i Fredrikshalds Turnforening. I 1979.

- Og hun var dama som var drivkraften bak det hele, da Fredrikshalds Turnforening arrangerte NM i RG i 1983.

- Og til tross for kunstige hofter er hun fortsatt med på i salen på mosjonspartiene, og der treffer hun alltid gamle kjente.

- Med et smil som lyser imot alle salen, beskrev Christine Moe Klingstrøm.

 

Hedersplass

- Disse medaljene skal selvsagt få en hedersplass, og det kan hende vi tar dem med i senga i natt, smilte Inger, Brita og Randi.

De tre turnveteranene som med et stort positivt fortegn, ble "hentet frem fra glemselen", og fikk sine fortjenestemedaljer i sølv. For lang og tro innsats i Fredrikshalds Turnforening.

Til stor applaus fra de fremmøtte, på et årsmøte som på sedvanlig vis ble geleidet gjennom en rikholdig årsberetning.

Etter et nytt aktivt år, der regnskapet denne gang viste et overskudd på 96.270 kroner.

Christine Moe Klingstrøm ble gjenvalgt som leder, og resten av styret ble som følger: Grethe Dahl (nestleder), Marianne Grimstad (kasserer), Caroline Karlsen (sekretær), Therese Andersen, Mari Hauge Huseby, Svein Tore Furuvarp og Bjørn Steinar Svendberg (styremedlemmer).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.