Et minne for livet for turnerne fra Halden

NORDISK AFTEN: Her er troppen som deltok på Nordisk Aften under World Gymnaestrada forrige uke.

NORDISK AFTEN: Her er troppen som deltok på Nordisk Aften under World Gymnaestrada forrige uke. Foto:

Gymnastikktroppen til Fredrikshalds Turnforening deltok forrige uke på World Gymnaestrada i Dornbirn i Østerrikesterike, og de 48 turndamene fra Halden fikk en stor opplevelse.

DEL

Festivalen er verdens største idrettsarrangement innen én idrett, og det deltok 18.000 gymnaster fra 65 land. Fredrikshalds Turnforening hadde med rekordmange turnere til Gymnaestrada, med sine 48 deltakere.

I løpet av uka hadde troppen til Fredrikhalds tre oppvisninger med sitt eget program. Foran fulle tribuner framførte de alle sine tre oppvisninger med en stor trygghet og glede.

I Norges fellestropp hadde turnforeningen med åtte turnere. I tillegg hadde instruktørene Anne Wahlstrøm, Eva Vevelstad og Lisa Grimstad ansvar for å lage programmet til de 188 gymtastene fra de 24 forskjellige foreningene i Norge.

I tillegg var Fredrikshalds Turnforening for første gang valgt ut til å delta på Nordisk Aften, som samler utvalgte tropper fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Turnforeningen fra Halden var en av tre norske tropper som fikk være med.

FEILFRITT: Troppen fra Fredrikshalds turnforening leverte strålende gjennom hele uka.

FEILFRITT: Troppen fra Fredrikshalds turnforening leverte strålende gjennom hele uka. Foto:

De fikk også æren av å åpne det nordiske showet hvor tema var «Balanse i samfunnet», med inndelinger Nordens fire årstider. Her tok Halden-jentene utfordringen på strak arm, og gjennomførte helt feilfritt foran over 5500 tilskuere.

Dermed kunne turntroppen avslutte en innholdsrik og morsom uke med god samvittighet etter å ha vært en stor del av verdens største idrettsarrangement.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags