Nils Olav og Marianne Holm er Årets ildsjeler

AKTIVT EKTEPAR: Både Nils Olav og Marianne er meget aktive i det lokale travmiljøet.

AKTIVT EKTEPAR: Både Nils Olav og Marianne er meget aktive i det lokale travmiljøet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ekteparet vant for sitt engasjement i det lokale travmiljøet.

DEL

I helgen ble det klart at ekteparet Nils Olav og Marianne Holm er vinnere av prisen Årets ildsjel i trav-Østfold. At begge fikk prisen kom litt overraskende på Marianne.

Det er veldig moro og noe jeg ikke forventet. Jeg holder på mye med dyra hjemme, men det er hovedsaklig Nils Olav som holder på med hestene nede på banen. At Nils fikk prisen var ingen overraskelse, men at jeg også vant hadde jeg ikke forventet.

– Det er travlagene her i Østfold som har gått sammen og plukket ut gode kandidater til prisen. At det ble oss i år er veldig stas, sier Marianne.

Hun forteller at de vanligvis ville vært ute og trent hestene nå, men at de akkurat i dag er travelt opptatt med nyfødte tvillingkalver.

Pådriver for trav

Ekteparet er begge veldige aktive i travmiljøet. Marianne er med i sponsorkomiteen og bidrar i kiosken på Kala, mens Nils Olav er nestleder i styret på Momarken og formann i Kala travpark.

De åpner stallen for folk som kommer og vil holde på med trav, i tillegg til at de har hatt åpent hus flere ganger. De har tidligere også drevet med avl.

Her er det åpne dører og vi synes det er moro når ungdom kommer og vil være med litt i stallen.

– De får hovedsaklig være med å stelle og pusse litt, dette er jo dyr som er litt mer "vasse" enn vanlig rideskole-hester, sier prisvinneren.

Stå-på-menneske

Ektemannen Nils Olav var i Paris for bare noen uker siden og representerte Norge, i forbindelse med et amatørløp på Vincennes-banen.

– Nils er et stå-på-menneske av en annen verden, han er ute i skogen, litt i anleggsbransjen og er bonde ved siden av det. I tillegg driver han med hestene nede på banen.

– Han gjør alt for sporten, og legger til rette for at trav skal kunne fortsette, avslutter en stolt og glad Marianne Holm.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags