– Halden er absolutt aktuelt. Jeg har blitt tatt godt i mot på trening, og klubben virker å ha noe spennende på gang, sa Utengen til HA etter sin første økt som gjestespiller hos HTH.

– Halden er aktuelt

For foreløpig dreier det seg bare om nettopp et gjestespill.

– Jeg har blitt invitert til Halden av trener Jonas Wille, og angrer ikke et sekund på at jeg kom. Det er god kvalitet her.

Utengen er fra Lier og spiller for Drammen-klubben St. Hallvard. Her har 22-åringen banket inn 120 mål for laget som ligger på åttendeplass. Han har bare Magnus Søndenå fra Fjellhammer foran seg på toppscorerlista for 1. divisjon.

Har eliteerfaring

– Er det avgjørende for ditt valg at Halden rykker opp?

– Ikke nødvendigvis. Det kan være aktuelt om det blir 1. divisjon også, men selvsagt mer interessant med elitespill, sier Utengen, som fortsatt har fire kamper igjen med St. Hallvard.

22-åringen har tidligere spilt i Eliteserien for både Haugaland og Drammen, og Jonas Wille, trener i Halden Topphåndball, likte også det han så av Utengen på trening.

– En typisk skytter. Fredrik tilfører laget ekstreme skytterferdigheter som vi til en viss grad mangler. Han er utrolig treningsvillig og har meget god fysikk. Selvsagt er det også et pluss at han har erfaring fra Eliteserien med Haugaland og Drammen, sier Wille.

Les mer i onsdagens papirutgave av HA