Får tilbake 1 million kroner

TFLs nye leder Trond Sydskogen er fornøyd med at Tistedalen Skianlegg får full momskompensasjon. - Et anlegg til etterfølgelse for andre, sier ordfører Thor Edquist.

TFLs nye leder Trond Sydskogen er fornøyd med at Tistedalen Skianlegg får full momskompensasjon. - Et anlegg til etterfølgelse for andre, sier ordfører Thor Edquist. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Tistedalen Skianlegg er et kroneksempel på hva det er mulig å få til, sier ordfører Thor Edquist.

DEL

Ordføreren møter HA på Ertemoen sammen med TFLs ferske leder Trond Sydskogen. Årsaken er at Tistedalen Skianlegg får tilbake 1.037.025 kroner i momskompensasjon. Det tilsvarer omtrent en femtedel av hva anlegget har kostet å bygge.

- Betyr mye

- Det er fjerde året som regjeringen Solberg sikrer full momskompensasjon for private idrettsanlegg, sier Edquist.

På landsbasis er det bevilget 175,9 millioner kroner i år, fordelt på 459 søknader. TFL er eneste lokale klubb som har hatt anleggsprosjekt siste år.

- For oss betyr dette mye. Vi har selvsagt visst om ordningen, men det er godt å få bekreftet at alt er godkjent. Vi snakker tross alt om en million kroner. Vi har et byggelån hos Berg Sparebank. Nå skal vi vurdere om vi innfrir det i sin helhet, eller deler av det. Disse pengene vil uansett gi oss mulighet til å satse på andre områder, sier TFL-leder Trond Sydskogen.

Tistedalen Skianlegg er bygd uten kommunal støtte.

For allmennheten

- Tistedalen Skianlegg er et kroneksempel på hva som er mulig å få til med god organisering, og kunnskap om hva - og hvor - det kan søkes om av støtte og midler. Både hos det offentlige og hos ulike stiftelser, sier ordfører Edquist.

Og tillegger:

- Dette anlegget er for allmennheten, og kan brukes av samtlige haldensere. Året rundt.

Snøen er for lengst borte fra traseen i Ertemoen, men det betyr slett ikke at sesongen er over.

- Vi kommer til å ha flere arrangement for rulleski i sommer, sier Sydskogen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags