– En helt utrolig gjeng

FIKK ÆRESPRIS: Dugnadsgjengen på Erte fikk Olai Gundersens Ærespris. Fra venstre Jan Størholt, Olai Gundersen (opphavsmann til prisen), Svein Løwengreen, Kai Nilsen, Øyvind Kjelvik, Bjørn Harelund, Asbjørn Holmen, Hans Kjelvik, Henry Moberg, Gudmund Olsen, Karsten Sandtorp, Edmund Eide og Jens Lindstrøm (Halden Idrettsråd).

FIKK ÆRESPRIS: Dugnadsgjengen på Erte fikk Olai Gundersens Ærespris. Fra venstre Jan Størholt, Olai Gundersen (opphavsmann til prisen), Svein Løwengreen, Kai Nilsen, Øyvind Kjelvik, Bjørn Harelund, Asbjørn Holmen, Hans Kjelvik, Henry Moberg, Gudmund Olsen, Karsten Sandtorp, Edmund Eide og Jens Lindstrøm (Halden Idrettsråd). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den driftige dugnadsgjengen i skianlegget på Erte ble veldig glade for tirsdagens overraskelse.

DEL

De ble nemlig hedret med Olai Gundersens ærespris, noe TFL-leder Terje Jensen var glad for.

– Disse gutta gjør en utrolig jobb her oppe. Da vi tok over ansvaret her oppe for seks år siden var vi veldig skeptiske i forhold til arbeidsmengden. Men det har gått kjempebra takket være disse ildsjelene.

– Anlegget har vokst seg større og større, men det har dugnadsgjengen også. Disse folkene besitter utrolig mye arbeidslyst, kunnskap og erfaring som mange mennesker nyter godt av, sier Jensen.

Fremmer barn og unge

Olai Gundersens ærespris deles ut til noen i Halden-idretten som har gjort en bemerkelsesverdig innsats som har ført til konkrete resultater innen barne- og ungdomsidretten i Halden.

– Dette er et anlegg som det snakkes om i skimiljøer rundt i hele Norge. Jeg har selv vært her oppe og sett yrende liv med masse barn og ungdom som viser stor idrettsglede, sier Olai Gundersen.

Han kom til skianlegget for å overraske dugnadsgjengen sammen med leder i idrettsrådet Jens Lindstrøm.

– Dette anlegget betyr veldig mye for Halden som by, og den innsatsen dere legger ned er uvurderlig, sier Lindstrøm.

Bredde og topp

Bjørn Harelund og Henry Moberg er to av ildsjelene som time etter time jobber dugnad på Ertemoen.

– Det er alltid morsomt å bli satt pris på, sier Bjørn Harelund.

UTDELING: Olai Gundersen deler ut prisen til Henry Moberg og Bjørn Harelund. Prisen skal stå til anskuelse inne i det flotte servicehuset i anlegget, kan de to fortelle.

UTDELING: Olai Gundersen deler ut prisen til Henry Moberg og Bjørn Harelund. Prisen skal stå til anskuelse inne i det flotte servicehuset i anlegget, kan de to fortelle. Foto:

– Å få barn og unge ut i aktivitet er viktig. Og dette anlegget er nå et helårsanlegg med langrenn på vinteren og rulleski resten av året, sier Henry Moberg.

Anlegget på Erte har også ført til resultater i skiløypa, der Petter Stokkeland og de andre hardsatsende løperne i TFL gjør sine saker meget sterkt på nasjonalt nivå.

Stokkeland ble sågar juniornorgesmester i langrenn i 2016.

På plass under utdelingen var også Edmund Eide, som var svært sentral da anlegget ble åpnet tilbake i 2002.

Fortsatt skiføre

Mange hundre timer denne vinteren har de jobbet med å legge forholdene til rette for byens skigåere. Fortsatt er det skiføre i anlegget.

– Det er folk her hver eneste dag. Til helga er det Birken, og jeg tipper det roer seg etter det. Fortsatt holder såla i løypa, men varmegradene tærer på.

– Det er nok siste rest av skisesongen nå, sier Harelund.

Olai Gundersens Ærespris ble i går delt ut for 31. gang.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags