Femteplass i et VM er selvsagt bra. Veldig bra. Men for den 25 år gamle haldenseren, som allerede har vunnet verdenscupen sammenlagt, var det VM-medalje som var målet i Chengdu, Kina.

Starttrøbbel

- Jeg følte meg bra, og kjørte teknisk godt. Men det hjelper ingenting nå. Jeg vet hvor små marginer det er i denne sporten, men dette var surt.

Bøe Jacobsen syklet en bra prolog, og tok seg enkelt til semifinale. Det var her, allerede ved starten, at håpet om VM-medalje ble knust.

- Jeg vil ikke sutre. Ikke hjelper det heller. Men det var mye kaos ved starten, og usikkerhet om hvilket startsignal man skulle følge. Jeg ventet på pistolskuddet, men det kom først etter at lyssignalet var grønt. Da hadde jeg allerede tapt et halvt sekund.

Sier Bøe Jacobsen, og fastslår:

- Da var det kjørt.

- Mitt ansvar også

- Umulig å komme forbi i løpet av løypa?

- Ja, nesten. Man kan passere én, men med en så dårlig start ble det umulig.

25-åringen fra Halden la inn protest, men forsto at den ikke ville bli tatt til følge.

- Det er jo også mitt ansvar. Jeg burde fulgt med bedre, og visst hva som gjaldt. Men det er surt når en VM-finale glipper på denne måten. Så nå er jeg både trist, skuffet og litt sint, sier Bøe Jacobsen til HA - på telefon fra Chengdu, Kina.

Kanskje til Brasil

Haldenseren vant B-finalen. Overlegent. Uten at det hjalp på humøret.

- Det var jo greit, men jeg var i feil finale, sukker hun.

Bøe Jacobsen, kjæresten Vegard Utne og resten av den norske troppen reiser hjem søndag. I slutten av måneden er det verdenscupavslutning i Brasil.

- Jeg har fortsatt ikke bestilt billetter, men tror jeg reiser. Vi får vurdere litt når vi har kommet hjem og fått dette på litt avstand, sier hun.