For Eirik (13) blir skoleløpet mot kreft ekstra spesielt

Eirik Woldheim Hansen (13) ble rammet av kreft som 6-åring. Fredag bidrar han når Team Rynkeby arrangerer skoleløp mot kreft på Strupe.

Eirik Woldheim Hansen (13) ble rammet av kreft som 6-åring. Fredag bidrar han når Team Rynkeby arrangerer skoleløp mot kreft på Strupe. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Som 6-åring ble Eirik Woldheim Hansen rammet av kreft. I morgen fredag hjelper han til når Team Rynkeby arrangerer skoleløp mot kreft.

DEL

- Fredag arrangerer vi skoleløp til inntekt for Barnekreftforeningen. Det gjør også resten av Skandinavia!

Inntekter til barnekreftforeningen

Det forteller Team Rynkeby med Lars- Espen Hansen i spissen, som i morgen fredag arrangerer skoleløp på Strupe.

De er initiativtakere til løpet, og skal merke ut løypene.

I tillegg hører det også med et eget undervisningsopplegg til prosjektet. Elevene skal løpe et kvarter hver seg, og får utdelt boller og juice som sponses av lokale leverandører, når de er ferdige. Elevene har på forhånd jobbet med å skaffe microsponsoravtaler med det lokale næringsliv, familie og venner, og inntektene går uavkortet til Barnekreftforeningen.

Eirik (13) bidrar selv

Spesielt en av elevene, Eirik Woldheim Hansen (13), gleder seg til denne dagen.

- Det blir fint å samle inn penger til en sak som er så viktig. Det betyr veldig mye.

Eirik ble selv rammet av kreft da han var bare seks år, og har vært igjennom mange tøffe behandlinger.

Han håper aksjonen kan bidra til at både hans og andres situasjon kan bli lettere å leve med.

– Jeg ser at det nytter, forteller Eirik engasjert.

Eirik har valgfaget «Innsats for andre» på skolen, er med og hjelper til under skoleløp- arrangementet fredag. I tillegg drifter han Facebook- siden «Bimbos tur til Paris», som skal følge sykkellaget Team Rynkeby hele veien de 1200 kilometerne herfra til Paris i sommer.

Stort engasjement

Totalt i 2017 er det 1700 syklister fra 6 land, 450 hjelpere og 44 lokallag fra Danmark, Sverige, Finland, Færøyene, Island og Norge som deltar.

Alle har det søkt om plass for å få være med teamet, med de forpliktelser det innebærer. Tre viktige momenter i arbeidet er; du skal gjøre noe godt for deg selv, for andre,- og du skal gjøre noe sosialt. I 2016 samlet Team Rynkeby inn 76,9 millioner norske kroner til kampen mot barnekreft, hvorav 5,7 millioner gikk til Barnekreftforeningen i Norge.

Haldensere i Team Rynkeby klare for skoleløp fredag. Fv: Terje Kristiansen, Erik Meusburger, Lars-Espen Hansen, Morten Hansen, Tor- Erik Tallaksen, Anette Woldheim Hansen og Eirik Woldheim Hansen med maskoten Bimbo.

Haldensere i Team Rynkeby klare for skoleløp fredag. Fv: Terje Kristiansen, Erik Meusburger, Lars-Espen Hansen, Morten Hansen, Tor- Erik Tallaksen, Anette Woldheim Hansen og Eirik Woldheim Hansen med maskoten Bimbo. Foto:

– Det er mange som har et forhold til arbeidet vårt. Det er mange gule sykler rundt på veiene etter hvert! Og vi er opptatt av å engasjere barna i arbeidet. Her får ungene være i fokus. Det er et sterkt prinsipp, og ekte følelser, sier Lars-Espen Hansen.

Forskningsprosjekter

- Dette er viktig for oss, forteller Anette Woldheim Hansen, som deltar i serviceteamet.

Team Rynkeby har som oppgave å samle inn penger til dette viktige arbeidet.

- Vi skal sykle til Paris i Juli, og vi skal i tillegg gjøre en innsats for å samle inn penger via ulike typer arrangement. Pengene vi samler inn her, går til forskning både på selve sykdommen og på seneffekter av sykdom og behandling. Og vi vet at pengene går til det de skal. Flere viktige forskningsprosjekter er satt i gang som følge av slike innsamlingsaksjoner, forteller hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.