Og ikke nok med det. En drøy time etter sprintfinalen, vant Bøe Jacobsen også rundbanerittet (XCC) natt til i dag (mandag) i Columbus, Georgia.

– Fornøyd

– Det er selvfølgelig seieren i verdenscup sprint som er den gjeveste. At jeg klarte å vinne kortbanen er en hyggelig bonus – og godt å ta med seg videre, sier Ingrid etter premieutdelingen i USA.

I et sterkt startfelt gikk Ingrid til sprintfinalen sammen med svenske Ella Holmegård og to amerikanske ryttere som kom inn foran både Ingrid og Ella i prologen.

Råsterk spurt

Ingrid gikk knallhardt ut fra start, og etterfulgt av Holmegård var det dobbelt nordisk i tet. Sammen lå de foran første halvdel av rittet, og brått ble fire til tre da en av de amerikanske jentene smalt i asfalten over et av hoppene.

 

Halden-rytteren så seg aldri tilbake, økte tempoet og stakk fra resten da det gjensto en halv runde. Hun avsluttet med en knallsterk spurt og gikk alene over målstreken. Etterfulgt av Ella Holmegård og Fairlee Frey.

Seier i varmen

En time etter målgang gikk starten for XCC.

 

Ingrid var i tet fra første sekund, og økte ledelsen utover i rittet. I 35 varmegrader og høy luftfuktighet var dette en stor prøvelse for utøverne, trener og tilskuere. Flere av rytterne fikk kjenne på krampene, og noen måtte også bryte underveis i rittet.

Bøe Jacobsen ble dermed vinner i begge grener, og sykkelhelgen sammenlagt.

Med det kan hun ikle seg den hvite ledertrøya i neste runde av verdenscupen som går av stabelen i Volterra, Italia, om to uker.