– Rittet i USA er det første i verdenscupen sprint denne sesongen. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang for fullt, sier terrengsyklisten fra Halden.

Lokale sponsorer

Bøe Jacobsen, med både VM-sølv og VM-bronse på merittlista i terrengsprint, har tidligere uttalt at det kunne bli vanskelig å kjøre verdenscup i år. Årsaken er at ritt i USA, Brasil og Thailand - i tillegg til de europeiske - betyr kostbare reiser.

– Nå har jeg fått på plass et par nye, lokale sponsorer. Det er jeg utrolig takknemlig for, og gir meg mulighet til å kjøre nesten full verdenscup.

Verdenscuprittet i USA arrangeres i Columbus, Georgia søndag 3. juni.

Hektisk program

– Hvor tøff konkurranse det blir "over there", vet jeg ikke. Det spiller heller ikke så stor rolle, og jeg regner uansett med at mange av de beste er med.

Etter USA skal Bøe Jacobsen kjøre ritt i Europa.

 

– Jeg skal også kjøre rundbane i Skandinavia, og kanskje en WC-runde der også. Jeg har gjort det bedre enn forventet på rundbane i år, så det er morsomt å ta med seg det også. Og håpe på fortsatt utvikling, sier hun.

Kanskje Brasil og Thailand

– Med bedre økonomi, betyr det at du deltar i WC-rittene i Brasil og Thailand også?

– Jeg har ikke helt tatt stilling til det foreløpig. Vi får se over sommeren, for Brasil og Thailand er uansett ikke før i oktober/november. VM er i Kina i november, så det blir et ritt på et annet kontinent til høsten uansett, sier hun.

Bøe Jacobsen tok sølv i verdenscupen sammenlagt i 2017.