Halden med to bronsemedaljer sykkel-UM

UM-BRONSE: Sebastian Kirkedam Larsen (th), haldenser som nå sykler for Ringerike SK, tok UM-bronse på fellesstart.

UM-BRONSE: Sebastian Kirkedam Larsen (th), haldenser som nå sykler for Ringerike SK, tok UM-bronse på fellesstart. Foto:

Sebastian Kirkedam Larsen (16) og Niclas Fotland Holt (16) imponerte under helgens Ungdomsmesterskap i sykling i Bodø - og tok én medalje hver.

DEL

Fotland Holt tråkket inn til UM-bronse på lørdagens tempo.

Hjulet holdt - så vidt!

– Jeg hadde store forhåpninger etter U6-tempoen. Vi kjørte i 17-18 timer nordover til Bodø, og kom opp en dag i forveien for å få hvila bena litt, forteller Fotland Holt.

Det var en ganske spesiell tempoløype med tre vendinger.

– Jeg følte det gikk bra og fikk en sekundering etter 10 km. Da lå jeg på tredjeplass. Etter det merket jeg at det gikk litt saktere selv om jeg tråkket lik watt - og syntes at det var litt rart. Årsaken var at jeg hadde fått en sigepunktering i gramhjulet, forteller unggutten fra Halden.

Han håpet at dekket skulle holde seg på og ikke vrenges av i den siste 90 graders svingen.

– Det holdt heldigvis. Jeg kjørte inn det jeg kunne med nesten flatt dekk og det holdt akkurat til en god tredjeplass. Vet ikke om punkteringen rappet fra meg en eventuell seier eller andreplass, men jeg er godt fornøyd med medaljen, sier Fotland Holt.

Ny bronsemedalje

16-åringen kom inn på 26,58. UM-gullet gikk til Per Strand Hagenes fra Sandnes (26,07).

Fotland Holt kjørte også bra på søndagens fellesstart (6. plass), men da var det en annen haldenser som sørget for den lokale medaljefangsten. Sebastian Kirkedam Larsen sykler riktignok ikke lenger for HSK (har byttet klubb til Ringerike SK), men haldenseren fikk uansett vist seg skikkelig fram i Bodø.

– Det var et hardt ritt fra ganske tidlig ut i den 80 km lange distansen. Løypa hadde en lang bakke innlagt og alle i feltet var ganske sikre på at det var der det ville bli avgjort. Etter den fjerde gangen opp bakken var det bare seks ryttere igjen i gruppa. Én rytter i front var sterkest, og vi spurtet om sølv og bronse.

Gruppen splittet seg mot slutten og Larsen fikk til en god spurt som holdt til bronse.

– Veldig gøy med UM-medalje, sier han.

UM-gullet gikk også på fellesstart til Per Strand Hagenes fra Sandnes.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags