– Vi har bestemt oss for at Landegrensen skal være et turritt. Det gjør at lagene som krever Tour de France-standard ikke blir med, sier Thor Fagereng.

I likhet med de aller fleste sykkelritt i Norge opplever Landegrensen nedgang i antall påmeldinger.

– Lar heller være

– Vi ender nok et sted mellom 400 og 500 deltakere. Det blir for omstendelig å arrangere et ritt som tilfredsstiller alle kravene noen av lagene har. Hvis vi ikke kan arrangere dette uten disse lagene som krever så mye, lar vi heller være, sier Thor Fagereng.

Han regner med at de går glipp av et par hundre deltakere på grunn av profilendringen.

Lørdag går den femte utgaven av Landegrensen av stabelen. Nytt av året er at start og mål skjer på Torget i Halden. I tillegg arrangeres det også løp på 10 km, 5 km og et skoleløp på 3 km. Her kan alle, uansett nivå gå eller løpe.

– Vi gjør en del endringer i år. Ved å få start og mål i sentrum håper vi det blir bedre. Vi ønsker å gjøre Landegrensen til et turritt. I Sverige er det mange flere som deltar på rene turritt, og vi håper på en lignende utvikling her, sier Fagereng.

Få påmeldte

Når det gjelder Grenseløpet, har man fått få forhåndspåmeldinger så langt.

– Alt er klart, og vi håper mange kommer på dagen for å delta. Det er meldt fint vær. Hvis vi kan få over to hundre deltakere totalt i de tre løpene, skal vi si oss fornøyde. Så langt er det få påmeldte. Men vi vet at det tar tid å bygge opp et nytt arrangement, sier han.

Og vektlegger at løpet ikke setter krav til fysisk form.

– En morsom og annerledes løype

– Dette løpet er for alle. For dem som vil teste formen i nye spennende løyper på 5 eller 10 kilometer, og for dem som ønsker en hyggelig gåtur med familien eller bikkja si, sier Thor Fagereng og legger til at over 100 gavekort skal gis bort.

Han har sendt ut mail til alle rektorene om skoleløpet.

– Jeg har ikke fått noen svar. Men det er mye snakk om viktigheten av at barn og unge trenger fysisk aktivitet. Her blir det en morsom og annerledes løype, og alle inntekter går til ungdom i Halden ved Rockehuset og Domino. Jeg håper de informerer videre, og at det kommer mange elever på startstreken, avslutter Thor Fagereng.