- Jeg måtte gi meg etter 80-85 kilometer, sier en nedbrutt Moberg til HA på telefonen fra teambussen til hennes profflag Team Virtu.

Satt bra med lenge

Emilie Moberg, som har slitt med nakke- og hodesmerter etter velten i London i slutten av juli, satt bra med lenge, men etter en stund kom beskjeden om at hun hadde brutt.

- Jeg var optimist etter lagtempoen, men det gikk bare ikke. Det føltes som alt gikk for fort. Hodet hang ikke med, og jeg følte meg ikke trygg på sykkelen. Til slutt hadde jeg ikke noe annet valg enn å stå av, forteller byens sykkelyndling.

At hun måtte bryte, betyr at Moberg er ute av årets Ladies Tour.

- Hvor kjedelig det er? Jeg vet nesten ikke hva jeg skal svare på et sånt spørsmål. Det er så kjedelig, leit og skuffende at det ikke kan beskrives. Ladies Tour på hjemmebane var et mål og et høydepunkt for meg, kommenterer Moberg.

Vos til topps - igjen

Åpningsetappen på 127 kilometer ble vunnet av den ubestridte sykkeldronninga Marianne Vos, som har både OL-gull og flere VM-gull på merittlista. Hun vant også Ladies Tour i 2017.

 

- Takk! Det var en perfekt start på årets Ladies Tour, svarte Vos på HAs gratulasjon.

Og fortsatte:

- Det var et tøft ritt. Ganske kupert, og mye vind. Feltet sprakk opp, og Sunweb var ivrige på å skape fart. Det var mange brudd og smågrupper underveis.

Et halvt sykkelhjul

Starten gikk i Rakkestad sentrum, og 120 ryttere fra 22 lag var innom både Askim, Slitu og Spydeberg underveis. Inn til de tre lokale rundene på Mysen, ledet canadiske Karol Ann Canuel med et snaut minutt. Den jagende gruppa bak spiste sekund for sekund, og bare 100 meter før mål ble Canuel spist opp av feltet.

I spurten som fulgte vant Vos, at halvt sykkelhjul foran svenske Emilia Fahlin.

Ladies Tour fortsetter lørdag, med start i Fredrikstad og målgang i Sarpsborg. Søndag er det selve dronningetappen, med start på Svinesundsbrua og målgang i Halden sentrum.

Begge etappene skjer dessverre uten Emilie Moberg til start.