Mer penger til Ladies Tour - herrerittene får mindre

MER PENGER: Ladies Tour of Norway får tre millioner kroner i statsstøtte for 2018, mens de norske herrerittene får mindre av kaka.

MER PENGER: Ladies Tour of Norway får tre millioner kroner i statsstøtte for 2018, mens de norske herrerittene får mindre av kaka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den statlige pengestøtten til Ladies Tour of Norway økes med nesten én million kroner.

DEL

- Om det er rettferdig? De ansvarlige for herrerittene vil sikkert svare annerledes, men sett i lys av hvordan norsk kvinnesykling har blitt behandlet - og skjevfordelt - gjennom mange år, synes jeg det er rettferdig, sier Roy Moberg.

Får tre av fem millioner

Han er rittdirektør for Ladies Tour of Norway, det internasjonale kvinnerittet med base i Halden. Årets ritt arrangeres i langhelgen 16. - 19. august.

Norge har fire internasjonale sykkelritt som er søkbare til totalt fem millioner kroner i statsstøtte. For 2018 er Ladies Tour tildelt tre millioner kroner, mens de øvrige to fordeles på Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race.

- For oss betyr dette mye. Vi får 950.000 kroner mer enn i fjor, og betyr at vi kan gjennomføre en solid tv-produksjon. Og at vi nærmer oss totalbudsjettet på 8,5 millioner kroner, sier Roy Moberg til HA.

- Vil utjevne forskjeller

Og utdyper:

- Det som er viktig å huske på er at kvinnesykling og kvinneritt på langt nær har den samme markedsverdien- og effekten som på herresiden. Vi er avhengige - på en helt annen måte - av hjelp og støtte. Fram til vi står stødigere på egne ben.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) sier til VG at hun vil utjevne det hun kaller forskjellsbehandling fra Norges Cykleforbund sin side - og øker derfor pengestøtten til kvinnerittet Ladies Tour of Norway i sommer.

FORNØYD: Roy Moberg, rittdirektør i Ladies Tour of Norway.

FORNØYD: Roy Moberg, rittdirektør i Ladies Tour of Norway. Foto:

– Det er viktig å styrke og videreutvikle det eneste internasjonale kvinnerittet i Norge. På sikt vil dette også bety at Ladies Tour of Norway kan få mulighet til å utløse sitt kommersielle potensial, sier Grande til VG.

Utelatt fra tv-avtalen

Et forklarende bakteppe for fordelingen av de statlige midlene, er at Ladies Tour ble utelatt da pengene fra sykkelforbundets skrev tv-avtale med TV2 til en verdi av ni millioner kroner. De tre herrerittene fikk penger, kun LToN ble utelatt.

– Vi ønsket å utjevne forskjellsbehandlingen fra Norges Cykleforbund av kvinne- og herrerittene. Derfor får Ladies Tour mest penger i år, sier Grande til VG.

Ladies Tour of Norway får økt sin støtte fra drøyt to millioner i 2017 til tre millioner i 2018. Tour of Norway mister 600.000 kroner, og må nøye seg med 900.000 kroner i år. Tour des Fjords mister nesten én million kroner, mens nyvinningen Hammer Stavanger tilgodeses 550.000 kroner.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken