Gå til sidens hovedinnhold

Ladies Tour blir enda større: - Kan bli to målganger i Halden i 2019!

Artikkelen er over 2 år gammel

Budsjettet økes. Organisasjonen styrkes. Rittet utvides. Vestfold kan få en etappe, og kanskje blir to av fire målganger i Halden.

Det er noen av stikkordene fra det første møtet i organisasjonskomiteen til Ladies Tour of Norway 2019, som arrangeres i langhelga 22. - 25. august.

Proffe amatører

- Det blir fire fellesstarter, sier Roy Moberg, som er rittdirektør for en organisasjonskomité på 23 personer og et ritt med 720 frivillige.

Med noen få unntak arrangeres Norges eneste World Tour-ritt i sykling på dugnad. Nå skal organisasjonen styrkes. For det internasjonale sykkelrittet, med base i Halden, bare fortsetter å vokse. Og målet er å vokse ytterligere.

- Vi er ekstremt profesjonelle til å være amatører, smilte Moberg.

Og fortsatte:

- Unge Moberg er ikke så ung lenger, vet du. Neida, det er veldig mange andre enn meg som bruker mye tid på Ladies Tour. Vi ser nå at organisasjonen bør, må og skal styrkes, sier Moberg.

Ikke bare dugnad

- Hvordan skal dere klare det?

- Den prosessen er i gang. Eiere, styret, ledelse og HCK som klubb snakker sammen, og er i ferd med å legge en plan for hvordan vi kan styrke organisasjonen. For å sikre kontinuitet, og samtidig forhindre at våre viktigste dugnadsfolk ikke går lei og mister motivasjonen, svarer Moberg.

 

Og fastslår:

- Målet er at 2019 skal være det første året der vi ikke baseres utelukkende på ren frivillighet. Dugnad blir selvsagt fortsatt viktig, men vi ønsker å kunne tilby honorarer til noen av våre viktigste folk.

2018 - en gigantsuksess

Ladies Tour har også knyttet til seg folk som rittleder Anders Eia Linnestad og sikkerhetssjef Bjørn Erik Tuv, begge med solid erfaring fra store sykkelarrangementer.

Ladies Tour of Norway 2018 ble en gigantsuksess. «Det beste arrangementet på hele touren» uttalte både utenlandske journalister og andre til HA i fjor sommer.

I tall kan deler av Ladies Tour 2018 i grove trekk oppsummeres slik:

* 22 deltakende lag.
* 84 av de 100 best rankede rytterne i verden til start.
* 720 funksjonærer/frivillige.
* 8,7 millioner kroner i budsjett.
* Live på TV2, med tredobling av seertall sammenlignet med 2017.
* 55 lag og foreninger i Østfold involvert.
* 18 ulike arrangementer innenfor eventuka Ladies Tour.

Over 10 mill. i budsjett

Og nå, foran 2019, blir Ladies Tour of Norway enda større. At rittet gikk med et underskudd på 100.000 kroner i fjor skaper ingen form for bekymring.

 

- Nei. For det første har vi gått med solid overskudd tidligere år, og kan dekke inn et forventet underskudd på rundt 100.000 kroner. I tillegg vet vi allerede at inntektene øker foran 2019. Både med tanke på sponsorer, offentlig støtte og det faktum av Ladies Tour nå får vår rettmessige del av medieavtalen, sier Moberg.

Budsjettet økes til drøyt 10 millioner kroner. Dette er opp fra 8,7 mill. i fjor, og fra 1,8 millioner da Ladies Tour of Norway ble tråkket i gang i 2014.

To etapper i Halden?

Dronningetappen har i alle år vært den avsluttende søndagsetappen, med målgang i Halden sentrum. Selv om etappene for 2019 ikke er offisielt spikret, kan rittdirektør Roy Moberg allerede nå garantere at den består.

- Det blir liksom ikke Ladies Tour uten folkefesten i Halden sentrum på den siste etappen. Nytt for 2019 blir det for øvrig at Vestfold trolig får én av etappene, sier Moberg, og kommer med følgende nyhet:

- Det kan faktisk bli to målganger i Halden 2019. Vi har lyst på en klatreavslutning opp til festningen. Kanskje på lørdag. Det er ikke bestemt, men jeg hadde ikke fortalt det hvis det ikke var en reell sjanse for at det blir slik, smiler Moberg.

Kommentarer til denne saken