Duket for sykkelfest på Nyborg – men Ingrid er usikker

SYKKELFEST: Både eliten og mosjonistene har mye å se fram til under helgens Karl XII-ritt og Norgescup på Nyborg.

SYKKELFEST: Både eliten og mosjonistene har mye å se fram til under helgens Karl XII-ritt og Norgescup på Nyborg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Idd SK og Halden Cycleklub lørdag arrangerer NorgesCup i terrengsykling for tredje året på rad, så er det med sterkere internasjonal deltakelse enn noen gang.

DEL

– I år kommer både den norske, svenske og danske mesteren i terreng rundbane til start i de flotte løypene våre på Nyborg, sier primus motor og løypeansvarlig Marius Grødahl Andresen.

Blitt mer attraktive

Av dem som stiller er det flere ryttere med topp ti plasseringer i verdenscupen i år, deriblant norske Erik Hægstad som kom i mål til sin beste plassering noensinne i verdenscupen i USA senest forrige helg.

I eliteklassene stiller også store deler av det svenske U23 og juniorlandslaget.

– Vi har bygd opp rittet over de siste årene, og har hele tiden hatt som mål om å komme opp til høyeste rangeringen av rittene i UCI-klassene. Det oppnådde vi i år da vi ble tildelt kategori 1 for rittet vårt. Tildelingen viser at vi har svært god kvalitet på løyper og arrangement, og gjør også at vi blir attraktive for de sterke internasjonale rytterne, sier rittleder Ole Jakob Ottestad.

Ottestad oppfordrer alle til ta turen til Nyborg lørdag og søndag for å heie fram verdensstjernene og de andre som deltar.

Lokale forhåpninger

Tomas Andresen, ansvarlig for elitesatsingen i Halden Cycleklub, viser til suksessen til ryttere fra Halden de siste årene når han smilende kan peke på dem som vi kan ha lokale forhåpninger til.

Ole Sigurd Rekdahl har hatt en imponerende sesong så langt og jakter nå sin første seier i elite juniorklassen på hjemmebane. Alt ligger til rette for at han også vinner Norges Cupen for junior sammenlagt i år, etter at han havnet på andreplass i fjor.

Vår andre internasjonale stjerne innen terrengsykling, Ingrid Bøe Jacobsen, sliter med en vond nakke.

USIKKER: Ingrid Bøe Jacobsen sliter med en vond nakke, og stiller trolig ikke til helgens Norgescup på hjemmebane.

USIKKER: Ingrid Bøe Jacobsen sliter med en vond nakke, og stiller trolig ikke til helgens Norgescup på hjemmebane. Foto:

– Jeg håper jo i det lengste at det skal løsne før helga, men akkurat nå er jeg ikke i stand til å sykle terreng, sier Bøe Jacobsen til HA torsdag formiddag.

Ut over disse så stiller Marius Grødahl Andresen, Lars Narvestad og Oliver Nilsen også til start i eliteklassen.

Stor bredde

Men det er ikke bare stjernene som kommer i aksjon i denne helgen i Karl XIIs ritt.

RITTLEDERE: Ole Jakob Ottestad fra HCK og Petter Forsth-Svensson fra Idd SK har alt i rute før helgens sykkelfest på Nyborg.

RITTLEDERE: Ole Jakob Ottestad fra HCK og Petter Forsth-Svensson fra Idd SK har alt i rute før helgens sykkelfest på Nyborg. Foto:

– Vi har ritt for alle aldersklasser fra seks år til master klasser over 60 år, så her er det bare å kaste seg på for den som ønsker å måle krefter i et fartsfylt og krevende terrengritt, sier Peter Forsth-Svensson som deler rittlederansvaret med Ottestad.

– Bortsett fra eliteklassene er det fritt fram for å melde seg på helt fram til fredagen.

Karl XII-rittet

* NorgesCup i terrengsykling rundbane, UCI kategori 1, lørdag 14.9

* NorgesCup i terrengsykling sprint UCI kategori 3, søndag 15.9

* Over 300 påmeldte begge dager

* Sterkt internasjonalt startfelt i eliteklassen

* Samarbeid mellom Idd SK og Halden CK

* Gratis adgang for publikum både lørdag og søndag

* Mer informasjon om rittet og ulike starttider på http://haldencykleklub.org/karl-xii-rittet-norgescup/

Påmeldingen så langt viser at det er deltakelse fra mange haldensere i både de aldersbestemte klassene og i masterklassene.

Benny Andre Strøm fra Idd SK gleder seg til helgen.

– Vi har arbeidet hardt sammen med Halden CK for å tilrettelegge gode løyper og et smidig arrangement. For å få dette til så har vi nær femti personer i sving både lørdag og søndag, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags