– Det er helt fantastisk å se alle barna som er her, sa Karoline Koren i Grenserittet mens barna suste forbi over målstreken ved kroa.

Dans, sykling og premier

Solen tittet også sporadisk fram på festningen, og til musikk fra blant annet Marcus og Martinus var det tydelig at alle koste seg på festningen.

– Det er ikke bare selve rittet som trekker barna hit, men hele opplegget. Det at de får være med å synge, danse, sykle, få premie og samtidig lære noe, tror jeg er viktig, mener Koren.

– Det ser også ut som at foreldrene koser seg her, og man ser at de er stolte og ivrige når barna sykler.

Litt kaos var det også til tider med så mange barn til stede. Kombinert med at påmeldingen ikke gikk helt etter planen skapte det litt kø.

– Mange barn meldte seg på i siste liten, og da ble det litt venting. I tillegg har Vipps vært nede i hele Norge, så betalingen tok litt tid, forteller Koren.

Populær «pump-bane»

Den nye attraksjonen var også mye i bruk på gressletta. Blant de som prøvde ut «pump-banen» var Laurits Njøs Karlsen (10), Oscar Tøien (10) og Elina Ugland (11).

– Den var veldig kul. Det var morsomt å sykle på noe annet enn bare rett fram på veien, sa Laurits.

En av de som hadde imponerte på banen var Oscar Tøien.

– Trikset er at man må bruke både bena og armene samtidig i svingene og på bølgene, fortalte han.

Elina Ugland syntes derimot at banen var litt vanskelig.

– Jeg ramlet av sykkelen en gang, men slo meg ikke. Banen var litt glatt, så jeg syntes det var litt vanskelig, sa hun.

Skal bli syklister

HA møter også to ivrige unge syklister i HCK-drakt på sletta. Brødrene Fredrik og Sigmund Bokerød skal nemlig bli syklister.

– Vi har vært med på barnerittet mange ganger og trener mye. Vi har Ingrid (Bøe Jacobsen) som trener også, forteller Fredrik.

– I tillegg ser vi mye på Tour de France, legger storebror Sigmund til. Han syklet i den eldste pulja, som syklet en lang runde.

– Det var veldig slitsomt. Vi syklet opp den bratte bakken to ganger, så jeg var veldig sliten når vi kom i mål, sa han.

– Men det var veldig morsomt uansett, var de to enige om.

Bildeserie

Se bildene fra Grenserittet Barn