Endelig er Emilie friskmeldt: – Fryktet at jeg aldri kunne trene igjen

TILBAKE: Emilie Moberg er endelig friskmeldt, og trener hardt foran det som skal bli et positivt 2019.

TILBAKE: Emilie Moberg er endelig friskmeldt, og trener hardt foran det som skal bli et positivt 2019. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

2018 har vært «krasjens år» for Emilie Moberg (27). Nå er byens landeveisdronning endelig tilbake. – 2019 skal bli mitt år, jeg har mye mer å gi!

DEL

Emilie Moberg smiler. Med HA på slep kjører hun en heftig styrkeøkt på lårene som skal gi mye rittglede 2019 - og fram mot OL i 2020. For endelig kan hun se framover.

«Det gikk bare ikke»

– Jeg har aldri vært skadet. Så får jeg alt på en sesong. Tålmodigheten har virkelig blitt satt på prøve, og det har vært mye smerte og frustrasjon, sier Moberg.

For debutsesongen for danske Team Virtu, etter åtte år for Hitec, ble et skademareritt. To ganger stupte Emilie i asfalten, med hodet først. Først i Kina i mai og så i London i juli. Det endte blant annet med at en sønderknust hjemmefavoritt måtte bryte Ladies Tour of Norway.

– En ubeskrivelig nedtur. Likevel ikke den verste dagen denne høsten. Så fort jeg prøvde meg på en treningsøkt, fikk jeg vondt i hodet. Det gikk bare ikke.

Var ikke streng nok

– Startet du for tidlig etter smellen i London?

– Ja. Jeg var ikke streng nok med meg selv. Ikke var legene strenge nok heller. Det var like før EM og Ladies Tour, og jeg ville jo så gjerne, svarer Moberg.

Det gikk fra vondt til verre. Hun måtte stå av på vei til Mysen under fredagsetappen av LToN. Det var 17. august, og ble hennes siste offisielle sykkelritt i 2018.

– Det var dager der jeg fryktet at jeg aldri kunne trene igjen. Har man operert et kne, vet man at bedringen kommer gradvis. Med hodesmerter vet man aldri. Jeg har i hvert fall lært at man skal ta egen helse på alvor. Og at hvile må til.

Tre uker uten plager

Emilie Moberg smiler. For nå er hun tilbake. Friskmeldt. Smertefri. Offensiv.

– Ja! Nå har jeg hatt tre uker helt uten plager. Jeg har testet både lette og harde økter, uten å få vondt i hodet, forteller Moberg mellom krafttakene på Spenst.

27-åringen forteller at skadeperioden har satt ting i perspektiv. Og at sykkeldronninga fra Halden virkelig har fått bevist at idretten betyr mye. Veldig mye.

– Jeg har fått bekreftet egen motivasjon, ja! Så hvis alt fungerer som det skal nå, blir det maksimal satsing framover. 2019 skal bli mitt år!

Satser mot OL 2020

– Hvis?

– Haha. Ja, etter denne høsten tør jeg ikke ta noe for gitt. Man vet liksom aldri etter et par heftige hodesmeller. Men per nå ser alt bra ut, og jeg er supermotivert for 2019. Jeg har mye å gi, må bare holde meg på hjulene...

OL 2020?: Emilie syklet OL for Norge i 2012. En ny OL-deltakelse, i Tokyo 2020, er et udiskutabelt mål.

OL 2020?: Emilie syklet OL for Norge i 2012. En ny OL-deltakelse, i Tokyo 2020, er et udiskutabelt mål.

Moberg har kontrakt med det danske profflaget Team Virtu ut sesongen, men sier med et smil at hun regner med at avtalen blir forlenget. På sikt ser hun mot 2020.

– Per nå satser jeg mot OL 2020, så får vi se an etter det.

Moberg kjører Spenst-økta sammen med sin gamle nabo, verdenscupvinner i terrengsprint Ingrid Bøe Jacobsen. Nå venter et par måneder med mye trening hjemme i Norge, før landeveissesongen tråkkes i gang på Tenerife på nyåret.

Høydepunkter i kø

– Rittsesongen starter i mars, med vårklassikerne i Mellom-Europa. Senere på våren blir det Tour of Yorkshire, der vi blant annet får en smakebit på VM-løypa. Andre store mål for meg blir European Games i Minsk (22/6), selvsagt Ladies Tour of Norway her i Østfold i august og VM i september, sier hun.

– Hva vet du om løypene som venter i VM i England 2019 og i OL i Tokyo 2020?

– Begge ser ut til å passe meg bra!

Sier en skadefri og offensiv Emilie Moberg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.