Emilie (27) hjalp Virtu til seier: – Deilig å være tilbake i toppen!

GOD DAG: Emilie Moberg er tilbake i toppslag, og ble nummer 20 av torsdagens etappe av Healthy Ageing Tour i Nederland.

GOD DAG: Emilie Moberg er tilbake i toppslag, og ble nummer 20 av torsdagens etappe av Healthy Ageing Tour i Nederland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Emilie Moberg gjorde en strålende jobb for Team Virtu under torsdagens etappe av Healthy Ageing Tour.

DEL

Med hele verdenseliten på plass, ble det etappeseier til Mieke Kröger fra Team Virtu, og det etter at lagvenninnen Moberg hadde gjort en flott jobb hele veien.

- Det var en fantastisk dag! Mieke vant etter en brudd på to ryttere. Så fortjent, etter mange forsøk, sier Moberg om triumfen til lagvenninnen.

Som HA tidligere har omtalt, fikk Moberg store deler av fjorårssesongen ødelagt av skader. Veien tilbake har vært lang og krevende, men nå smiler sykkellivet igjen til 27-åringen.

- Det føles bare utrolig deilig å være tilbake der framme. I dag klarte jeg å henge med på i første pulje, og det beste av alt: jeg var uredd og kjente ingenting til hodesmertene som har plaget meg tidligere, sier Moberg.

Med lagvenninnen Mieke i brudd, sørget Moberg i front av hovedfeltet for å forhindre støt i det 50 rytter store, jagende feltet. I spurten kjørte 27-åringen fra Halden opptrekk for Barbara Guarischi (10. plass), og endte til slutt selv opp med en fin 20. plass.

- Jeg hadde en god dag, med gode bein, oppsummerte Moberg.

Kröger vant etappen foran tyske Romy Kasper, med Jolien D'Hoore på tredjeplass. Norske Susanne Andersen tråkket inn til en sterk 8. plass. 116 ryttere fullførte etappen.

Healthy Ageing Tour i Nederland fortsetter med ny etappe fredag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags