Ladies Tour får erstatning fra sykkelforbundet

Bilde fra Ladies Tour of Norway 2017.

Bilde fra Ladies Tour of Norway 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Cykleforbund og Ladies Tour of Norway har kommet til enighet om et økonomisk vederlag knyttet til medieavtalen som NCF har med Tv2.

DEL

"Vederlaget omfatter hele avtaleperioden 2016-2018 og gjør at begge parter nå kan legge dette bak seg og fokusere på en felles positiv utvikling av Ladies Tour og sykkel generelt i Norge", skriver partene i en pressemelding.

- Det har vært en lang og tidkrevende reise for oss i Ladies Tour å få nødvendig innsikt i saken, men de siste ukers utvikling har vært konstruktive og vi er fornøyd med at vi nå har kommet til enighet og kan legge dette bak oss, forteller rittdirektør for Ladies Tour, Roy Moberg.

Norges Cykleforbund har vært inne på eiersiden i Ladies Tour of Norway AS frem til januar 2017, og er naturlig nok fornøyd med at partene nå har blitt enige.

- Det er ingen tvil om at Ladies Tour of Norway er å anse som en del av medieavtalen, og derfor var det viktig for oss å finne en god løsning. Vi er imponert over Ladies Tour sin evne og fremdrift i forhold til å vokse så raskt, både med hensyn til å oppnå World Tour-rittstatus og i forlengelsen av det, samt å bli et så attraktivt ritt at det ville sendes direkte på Tv2 Hovedkanalen.

- Vi ble nok hengende litt bakpå og skulle involvert LToN på en langt bedre måte dersom vi hadde lagt det til grunn, men jeg er nå veldig glad for at vi har kommet til enighet med Ladies Tour og kan se fremover, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Ladies Tour krevde i utgangspunktet to millioner kroner i erstatning.

- Vi har ikke fått gjennomslag for vårt krav fullt ut, men har fått en avtale vi kan leve med. Vi ser nå fremover og ønsker å bidra konstruktivt til å utvikle sykkelsporten videre i Norge, samt ikke minst bruke kreftene på å planlegge gjennomføringen av et knallgodt World Tour ritt i august. Vi ser frem til å samarbeide både med NCF, Tv2 og Arctic Race, dette konseptet vil tilføre sykkel Norge en ny dimensjon som vil bli lagt merke til også internasjonalt, sier Moberg.

- Hva betyr dette økonomisk for Ladies Tour?

- Uten vederlag fra avtalen hadde vi ikke kunnet levere en så profesjonell TV produksjon som d vi gjorde i 2017. Å bli anerkjent som endel av medieavtalen gjør også den økonomiske situasjonen mer forutsigbar, noe som betyr at vi har bedre forutsetninger for å skape kontinuitet og bygge organisasjon, sier Moberg til HA.

- Vi er imponert over hva Ladies Tour har fått til på kort tid og vil selvfølgelig gjøre det vi kan for å bidra til at Ladies Tour utvikler seg positivt videre. World Tour rittet er på et meget høyt nivå allerede og er en viktig faktor for videre satsing og utvikling av kvinnesykkel i Norge, sier Tiedemann Hansen i pressemeldingen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags