Gå til sidens hovedinnhold

Emil (17) vil bli proffsyklist i verdenstoppen

Artikkelen er over 3 år gammel

- Landegrensen er mitt første landeveisritt. Nå venter Norges Cup i Sandnes, NM og flere andre ritt.

Det forteller en motivert og målbevisst Emil Liaklev. 17 åringen har tidligere vært ivrig i skisporet, men har i år gått inn for å satse for fullt på sykling.

Med seg på laget, har han blant annet Ole Morten Davidsen, som trener og rådgiver, i tillegg til familie og gode venner.

- Moro, men hardt med Landegrensen

- Å sykle Landegrensen var veldig moro, men hardt! Det ble kjørt en del hardere enn jeg hadde forventet i et slikt type mosjonsritt, forteller Liaklev. Jeg var med tetgruppa fra start og helt opp til steinbruddet på oversiden av Bakke.

- Der stakk de tre som kom først i mål, og vi andre ble kjørende mer eller mindre samlet et stykke etterpå, men det sprakk opp etter hvert. Jeg synes Landegrensen er et bra arrangement, og likte å delta. Det gir mersmak å føle at kroppen fungerer bra over en såpass lang distanse med hardt kjør. Selv om jeg har trent litt sykkel også tidligere, er dette er min første sesong med sykkelritt. Det blir veldig spennende, og jeg er veldig motivert, sier Liaklev.

Emil Liaklev kom inn som nummer åtte på tiden 5.18.12 over distansen 180 kilometer, og ble dermed tredje beste haldenser. Det må sies å være sspterkt av en 17 åring i sin første konkurransesesong.

Fredrikstad-seier

De tre første deltakerne i mål på Landegrensen 180km ble Andreas Minge, Fredrikstad SK (4.50.26) foran Fredrik Henne, Follo SK (4.50.39) og Tomas Alfred Røen, IK Hero (4.50.40).

Beste kvinne var Martine Bjerke Sundby, Smaalenene SK (5:28:42). Beste kvinne fra Halden kom inn som nummer fem, og var Monica Nærup Børke (6.35.18). Vinner av Landegrensen 100 km ble Bård Sundberg fra Halden CK (2.55.26).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.