I år blir det to World Tour-ritt

Roy Moberg jobber hardt med å forberede Ladies Tour of Norway 2018. Rittet blir større enn noensinne.

Roy Moberg jobber hardt med å forberede Ladies Tour of Norway 2018. Rittet blir større enn noensinne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke mange ukene igjen til Ladies Tour of Norway i byens gater. Nytt av året er at torsdagens innledning blir et lagtemporitt med egen World Tour-status.

DEL

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette. Det er prestisje i seg selv for de største lagene å vinne lagtemporitt, og på denne måten er ingen ryttere ute av sammenlagtkampen selv om de ikke er med på de beste lagene i tempoen, sier rittdirektør Roy Moberg.

Lagtemporittet kjøres fra Årbukrysset i Aremark til festningen, og er 24,3 kilometer langt.

– For oss som arrangør er det mer krevende med lagtempo enn med fellesstart, for det er lengre tidsspenn da alle lagene starter for seg.

– Vi ønsket å bruke festningen som arena i forbindelse med Carl XII-markeringen, og ved målgang utenfor kroa vil det skje flere ting. Vi håper det kommer mange folk, både til festningen der folk kan følge rittet på storskjerm, og langs løypa. Lagtempo er annerledes og fascinerende å se på nært hold, sier Moberg.

Syklistene vil bruke venstre kjørefelt fra Aremark, gjennom Tistedal og ned til sentrum. Det betyr at trafikken fra Halden sentrum og nordover/østover vil gå med alternative ruter torsdag ettermiddag/kveld.

Ladies Tour of Norway avsluttes som vanlig i Halden sentrum.

Ladies Tour of Norway avsluttes som vanlig i Halden sentrum. Foto:

Fredagens etappe blir dermed den første i selve Ladies Tour, og går i Indre Østfold. Lørdagens etappe starter i Fredrikstad og avsluttes i Sarpsborg, mens søndagens siste etappe som vanlig avsluttes i Halden sentrum.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken