Lokale syklister fortsetter å imponere

PRESTERER: (fv) Frode Bokerød, Andreas Bye og Tor Arne Haraldsen sikret seg dagens pall- plasser under det tøffe terrengrittets andre dag.

PRESTERER: (fv) Frode Bokerød, Andreas Bye og Tor Arne Haraldsen sikret seg dagens pall- plasser under det tøffe terrengrittets andre dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For andre dagen på rad sikret to av Halden CK sine utøvere de to øverste plassene på pallen.

DEL

Med start i Flöghult ved Krokstrand og mål i Fredriksten Festning, lå det til rette for nok en dag i skogen for de drøyt 30 syklistene som deltar i Grenserittet Etappe. Betydelige nedbørsmengder det siste døgnet, bidro til relativt sleipe svaberg og røtter, og bløte myr -og gjørmehull underveis i det drøyt seks mil lange stirittet.

Det gjorde at deltakerne fikk et tidsmessig noe lengre ritt enn forventet, uten at det hindret de lokale syklistene Andreas Bye og Frode Bokerød i å komme først i mål. Det ble seier til Bye igjen, med 18 sekunder foran Bokerød.

Lårhøne og seier

– Jammen i meg ble det ei lårhøne på meg i dag, gitt! Jeg trodde jeg fikk nok juling i går, men i dag klarte jeg å tre hjulet ned mellom kloppene i Erte, og stupte brått over styret, forteller Andreas Bye.

– Kloppene der er dessverre utformet på en slik måte at syklene fort kan få skader dersom man er uheldig å få hjulet imellom. Det er litt synd. Men det pleier å gå bra der ellers, så i dag var jeg uheldig, sier den ellers så fornøyde etappevinneren, – for andre dag på rad.

– Jeg er glad for at vi var to som kjørte jevnt sammen i dag. Øyvind Akselsen (fra Sarpsborg SK, som kom på 3. plass i rittets første etappe på torsdag) var god å sykle sammen med. Men da vi hadde passert Brattskott og nærmet oss mål, holdt han ikke følge lengre dessverre, smiler Bye.

Kontrollert jakt på etappeseier

– Jeg kjørte kontrollert fra start, men målet mitt var etappeseier i dag, forteller Frode Bokerød. Det var litt glatt og skummelt over Bjørnerødspiggen, så jeg tok det relativt rolig der. Jeg kjørte sammen med Tor Arne Haraldsen hele veien i dag, og vi jobbet sammen for å hente inn forspranget på de foran oss i løypa. Haraldsen sykler for Ullensaker CK, og kom inn på en sikker tredjeplass i dagens etappe.

Bokerød og Haraldsen hentet stadig minutter på de to syklistene som startet før dem, Andreas Bye og Øyvind Akselsen. – Ved Aspedammen var vi 9 minutter bak dem, og ved Monolitten var vi i bunnen av bakken, da Bye og Akselsen var oppe på toppen.

 – Da vi kom til Brattskott, så jeg ryggen hans oppe på fjellet, og da må jeg si motivasjonen steg bra, forteller Bokerød. – Men det virket som han så oss, så da rykket han unna igjen, og vi kjørte ganske hardt på slutten alle mann, for nå ble det plutselig veldig spennende, når vi kom så nære.

– Dessverre klarte jeg ikke å ta ham igjen, men det var i hvert fall nære, oppsummerer Bokerød, som er godt fornøyd også med en andreplass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags