Voldset ble verdensmester for Masters

VERDENSMESTER: Fred Voldset deltok i klassen 45-49 år, og var først over målstreken. Dermed kan han kalle seg verdensmester på landeveissykkel.

VERDENSMESTER: Fred Voldset deltok i klassen 45-49 år, og var først over målstreken. Dermed kan han kalle seg verdensmester på landeveissykkel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fred Voldset fra FIskeklev Landeveisclub tok innersvingen på hele verdenseliten i klasse M45-49, og ble verdensmester i Poznan, Polen.

DEL

Sammen med flere andre haldensere reiste Voldset til Polen denne helga for å sykle UCI Gran Fondo World Championships – VM i Masters.

Han deltok i klassen M45-49 sammen med blant andre klubbkamerat Lars Erik Granly, og syklet for egne sjanser.

Etter over tre og en halv timer med sykling på landeveien i Polen, satt Voldset i finalen. Han og italienske Nicola Loda hadde fått en stor luke tilbake til resten av feltet, og alt skulle avgjøres på oppløpet.

Der var Voldset overlegen, akkurat som han var i fjor da han ble Nordisk mester i samme klasse. Dermed kunne han strekke begge armene i været, og juble for verdensmestertittel og regnbuetrøye.

Skuffende for Stian og co

I den største og tøffeste klassen, M19-35 var både Stian Mjølnerød-Lie, Martin Strand og Vegard Halvorsen med. Alle tre som hjelperyttere for spurteren deres Martin Iversby.

I VM: Martin Strand, Stian Mjølnerød-Lie og Vegard Halvorsen syklet sammen som lag under VM i Masters i Polen. Fred Voldset syklet for egne sjanser, og gikk like så godt helt til topps.

I VM: Martin Strand, Stian Mjølnerød-Lie og Vegard Halvorsen syklet sammen som lag under VM i Masters i Polen. Fred Voldset syklet for egne sjanser, og gikk like så godt helt til topps.

Planen var å bringe Iversby i posisjon til å spurte om VM-tittelen, men det gikk ikke helt som det skulle.

Både Mjølnerød-Lie og Halvorsen trillet i mål sammen med kapteinen sin, ti minutter bak vinneren. Strand, som gjorde en jobb tidlig i rittet havnet ytterligere minutter bak.

Dermed ble det en noe skuffende dag for gjengen i M19-35, men Fiskeklev og Hytera Road Team kunne uansett stikke av med én regnbuetrøya fra VM i Masters.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags