Syklet fire mil ekstra

KJØRTE FEIL: Denne gjengen fra Sandefjord SK/Runarexpressen kjørte feil mil ekstra.

KJØRTE FEIL: Denne gjengen fra Sandefjord SK/Runarexpressen kjørte feil mil ekstra. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Minge fra Fredrikstad SK syklet fortest av alle i Femsjøen Rundt søndag, men den største prestasjonen sto nok gjengen fra Sandefjord SK/Runarexpressen for, da de syklet feil på Rahaugen, og var på god vei mot Sarpsborg før de fikk snudd.

DEL

- Det var ingen tegn til anvisning om hvor vi skulle sykle, og motorsykkelen som skulle lede oss på rett vei var over alle hauger, så da tok vi til ventre i stedet for høyre, forklarte Roger Næss, fra Sandefjord SK/Runarexpressen.

Som sammen med resten av laget syklet to mil i feil retning på Rokkeveien, før de fikk snudd og kom seg inn i løypa igjen.

LANG TUR: Roger Næss var ikke helt happy med å sykle fire mil ekstra, men kommer tilbake neste år.

LANG TUR: Roger Næss var ikke helt happy med å sykle fire mil ekstra, men kommer tilbake neste år. Foto:

Kjørte kjempebra

Ved målgang på Hjortsberg viste det seg at Vestfold-laget hadde syklet 140 km, og fikk seg en drøy søndagstur på sykkelsetet.

- Vi hadde en god dag og hadde en snittfart på 43,4 km/t, da vi kom tilbake dit vi hadde tatt feil veivalg, smilte Roger Næss.

- Faktisk fløt det veldig bra helt til vi rundet 10 mil. Da fikk de fleste av oss virkelig "kjenne det", men da skulle vi jo egentlig vært i mål.

- Så de fire siste milene ble et slit, forklarte Roger Næss. Med et smil om munnen.

Kommer tilbake

- Men vi tar det hele med godt humør og er garantert på startstreken igjen neste år, for dette er et fint ritt for en voksen herregjeng som oss, mente Roger Næss, på vegne av Sandefjord SK/Runarexpressen.

Sluttiden til Roger Næss var 3.12.54, mens raskeste mann Andreas Minge syklet på 2.28,21. Som vinner av turklassen og totalt.

Minge fikk kastet seg foran Johan Noraker Nossen, Follo, på målstreken.

Mens Stian Nybøle Lie, Fiskeklev Landeveisclub, tok en imponerende tredjeplass. Seks sekunder bak vinneren. Som beste lokale syklist.

Litt for sliten

-  Jeg kjørte bra forrige helg og vant Bohustrampet, så var spent på om det satt i. Hadde sett meg ut fire sterke konkurrenter før start, og hvis noen av de gikk i brudd skulle jeg følge med, forklarte Stian Lie.

- Det ble mye avventing og alt tydet på at det ville bli kjørt hardt opp til Linnekleppen. Andreas Minge gikk der og da var det bare å prøve å henge på.

- Etter linnekleppen var vi fire mann i brudd, jeg og tre av de fire jeg hadde sett meg ut. Vi kjørte hardt derfra. Og en falt av tidlig. Vi jobbet bra sammen og fikk en stor luke til hovedfeltet. Og alt skulle avgjøres opp Dyrendal.

- Desverre var jeg for sliten til å være med på det avgjørende rykket 300 meter før mål, men er kjempefornøyd med tredjeplass i et meget sterkt startfelt. Gir masse motivasjon inn mot neste år, sa en fornøyd Stian Nybøle Lie.

For utålmodig

I Master Cup, som kom først til målet på Hjortsberg, var det en stor klynge syklister som knivet om topplasseringene oppover Dyrendalsveien.

Men gjennom rundkjøringen mot Hjortsberg skole tro Håkon Zahl, Frøy, til, og vant foran Fiskeklevs Frode Rød og Martin Iversby.

15 sekunder bak vinner fikk Frode Bokerød så vidt kastet seg foran Michael Bryntesen.

- Jeg brant vel for mye krutt på å være den som skulle tette luker underveis, og hadde lite igjen da det dro seg opp til spurt. Ble rett og slett for utålmodig, og får skylde på liten taktisk rutine i slike felt, smilte en fornøyd Bokerød.

- Jeg er kjempefornøyd med å kunne sitte med feltet helt inn, men skulle gjerne ha gitt Frode litt bedre hjelp underveis. For da kunne han kanskje hatt litt mer krefter til å kjempe om seieren i spurten, mente Femsjøen Rundt-veteranen Michael Bryntesen.

FOR UTÅLMODIG: Frode Bokerød brukte for mye krefter før spurten tok til.

FOR UTÅLMODIG: Frode Bokerød brukte for mye krefter før spurten tok til. Foto:

Kom fort bakfra

I de elsdste klassene i master Cup kjempet Andreas Bye om seieren, men måtte gi tapt med et sekund til Anders Hennie, Asker CK.

- Jeg tro til litt for sent, og da kom Hennie litt for fort bakfra, forklarte Andreas. Som ble klokket inn på 2.37.59.

NUMMER TO: Andreas Bye (rød drakt) ble nummer to i klassen sin.

NUMMER TO: Andreas Bye (rød drakt) ble nummer to i klassen sin. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags