Fredag er det VM-debut: – Min drøm er å bli verdensmester

Thor Hushovd, Silje Mathisen, Elise Marie Olsen og Cathrine Instebø.

Thor Hushovd, Silje Mathisen, Elise Marie Olsen og Cathrine Instebø. Foto:

Fredag skal stortalentene Elise Marie Olsen (18) og Silje Mathisen (18) representere Norge i junior-VM i sykling. Halden-talentene er to av 10 norske syklister som skal delta under junior-VM i Yorkshire, England.

DEL

10 av Norges mest lovende sykkeltalenter er tatt ut til det norske juniorlandslaget med Equinor Morgendagens Helter. Disse utøverne skal representere Norge under junior-VM i sykling i Yorkshire, England.

Begge utøverne har vist sterke resultater de siste årene, og Carl Erik Pedersen i Cykleforbundet latt seg imponere av 18-åringene fra Halden og resten av Morgendagens Helter.

Vi er stolte av den troppen med syklister vi har med i årets VM som går av stabelen i Harrogate i England. Vi ønsker ikke å legge for mye press på utøverne, men vi har ambisjoner om at flere av våre skal hevde seg, sier Pedersen.

Konkurrerer sammen om VM-gullet

Stortalentet Elise Marie har store ambisjoner om å bli verdensmester i sykling. Under årets VM-mesterskap er planen å legge opp til godt samarbeid slik at lagspillerne kan oppnå gode resultater sammen.

Det er muligens et veldig ambisiøst mål, men min største drøm er å bli verdensmester. I årets VM-mesterskap skal jeg gjøre alt for at laget har én eller flere ryttere i finalen, sier Elise Marie.

Begge Halden-utøverne presiserer viktigheten av et godt samspill mellom lagkameratene. For et potensielt VM-gull påpeker også stortalentet Silje betydningen av egen prestasjon.

– Jentene på laget skal legge opp en god plan sammen med landslagssjefen for å oppnå et godt resultat. For min del skal jeg gjøre mitt beste og håper på å vise til gode resultater, forteller Silje.

Forventninger til årets Junior-VM

Sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter, Cathrine Instebø, har latt seg imponere av det høye ambisjonsnivået blant de unge norske utøverne som skal delta i årets sykkel-VM. Det er derfor store forventninger til hva Elise Marie, Silje og resten av Morgendagens Helter kan få til i Yorkshire neste uke.

– Det blir utrolig spennende å se hvordan Elise Marie og Silje fra Halden­­­ kommer til å gjøre det i junior VM. Norge har en generasjon med unge sykkelryttere både på jente- og guttesiden som gjør det bra, og derfor er det lov å ha forventninger til årets verdensmesterskap, sier Cathrine Instebø.

Mesterskapet går av stabelen den 22. september og vil vare frem til 29. september i den nordlige delen i England, Yorkshire. Det er hele 30 år siden England sist arrangerte sykkel-VM, den gang i sørlige Sussex.

Fakta om Junior-VM

Juniorlandslaget sponses av Equinor sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter der selskapet støtter unge talenter innen idrett, kultur og realfag.

Årets sykkel-VM er det 92. verdensmesterskapet i landevei og det fjerde til å bli holdt i England. Over 90 land og 1400 utøvere deltar under årets sykkel-VM Årets sykkel-VM består av 11 sykkelritt fordelt utover åtte dager.

Silje og Elise Marie skal i aksjon i landeveisrittet på fredag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags