Sykkelen til Petter knakk sammen like før mål

I to deler: Slik så sykkelen til Stokkeland ut etter uhellet.foto: snapchat/privat

I to deler: Slik så sykkelen til Stokkeland ut etter uhellet.foto: snapchat/privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På vei mot en sikker seier i Birkebeinertrippelen, gikk det galt for skitalentet Petter Stokkeland.

DEL

Uflaks i Birkebeinertrippelen:– Jeg var på Sjøseterveien, ikke langt fra mål og skulle passere en syklist på innsiden. Jeg hadde stor fart, og plutselig skjente han ut foran meg. Jeg gikk på trynet i grøfta, og ble borte et sekund eller to, forteller Petter Stokkeland om den dramatiske hendelsen i forrige helgs Birkebeineren på sykkel.

Byens store skitalent kom seg omsider på bena igjen, og gikk omtåket og med store smerter til mannskaper fra Røde Kors som tok hånd om 17-åringen.

På sykehus

Stokkeland ble sendt til sykehus på Gjøvik, mens familien og andre sto bekymret i målområdet og ventet.

– Det var en hjernerystelse og jeg var kraftig forslått. Jeg har ikke kunnet trene skikkelig, for jeg har fortsatt vondt i hodet, sier Stokkeland.

Gaffelen på sykkelen røk tvert av, et bevis på hvor kraftig krasjen var.

– Jeg hadde høy hastighet, og uten at jeg husker akkurat hva som var i grøfta, så smalt det kraftig. Heldigvis var det ikke snakk om brudd, så jeg har tross alt vært ganske heldig, sier skitalentet fra TFL.

– Stoppet han du skulle kjøre forbi da det skjedde?

– Nei, han syklet bare videre.

Hadde kontroll

Birkebeinertrippelen er en konkurranse for alle som fullfører Birkebeinerrennet på ski, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet på sykkel.

Stokkeland var på vei mot en klar seier i sin klasse da uhellet inntraff.

– Selvfølgelig litt bittert at det skjedde slik. For to år siden punkterte jeg på slutten, og i fjor ble jeg nummer to. Det skal tydeligvis ikke lykkes for meg i den konkurransen. Jeg får prøve igjen neste år, det viktigste nå var at jeg ikke fikk alvorlige skader, sier 17-åringen.

I kjempeform

Stokkeland har ellers gjennomført en meget god treningssommer etter det store gjennombruddet med NM-gull i vinter.

– Jeg har trent bra, og formen har vært veldig bra. Nesten litt for bra. Nå blir det et lite opphold i treningen, men alt tyder på at jeg kan begynne å trene igjen ganske kjapt. Så da skal det ikke ha noe å si for skisesongen, sier TFL-løperen.

En sesong med følgende mål:

– Jeg skal være jevnere i toppen i min klasse og håper på pallplass i Norgescupen. Dessuten håper jeg å kunne gjøre det bra i junior-NM igjen, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags