EM-sølv i sin mesterskapsdebut

SØLV: Trond Borgli fra Halden Styrkeidrettslag vant EM-sølvi klasse yngre veteran.

SØLV: Trond Borgli fra Halden Styrkeidrettslag vant EM-sølvi klasse yngre veteran. Foto:

I sin internasjonale debut, ble det EM-sølv i benkpress til Trond Borgli.

DEL

Borgli fra Halden Styrkeidrettslag løftet i klasse 93 kg yngre veteraner (over 40 år) og var hårsbredden fra å klare 187,5 kg i siste forsøk. Dette ville sikret gullet. Han ble stående på 182,5 kilo - som ga EM-sølv.

Benkpress er en av delgrenene i styrkeløft og med resultatene 200 kg i knebøy, 182,5 kg i benkpress og 217,5 kg i markløft, ble det til slutt 10. plass sammenlagt i hovedmesterskapet.

Mesterskapet ble arrangert i Györ i Ungarn og det Norske landslaget besto av 12 menn og 12 damer. Av disse ble det to mannlige EM-vinnere sammenlagt og tre damer. Det ble i tillegg flere sølv- og bronsemedaljer.

Dette mesterskapet var for veteranløftere over 40 år. Aldersgruppene er delt opp for løftere over 40 år, over 50 år, over 60 år og over 70 år.

I disse åtte aldersgruppene sikret Norge seg en 1 plass i lagpoeng (5 løftere på hvert lag), fem andreplasser og en tredjeplass. Norge er en av de ledende nasjonene i Europa i styrkeløft og under dette mesterskapet var det bare Storbritannia som var bedre på lagpoeng.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags