– På en treningsleir som dette er poenget å få noen gode bekreftelser på alt hardt arbeid som er lagt ned tidligere i vinter. Og det har vi fått, det ser positivt ut med tanke på 2018. Det er fint å trene i litt varmere strøk.

På vei tilbake

Det sier Alexander Skorpen, en av fire spydtalenter fra Halden som prikker formen på Alfamar i Portugal. De tre andre er Emilie Ingerø, Christer Stenersrød og Jarl Bjørklund.

Skorpen, som tidligere har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt, fikk fjoråret ødelagt av en skulderskade. Nå er det fire måneder siden operasjonen, og ting ser lyst ut.

– Armen er mye bedre enn forventet. Jeg har begynt å kaste så smått, men kun med lettere kastredskaper. Fysikken er bra med tanke på styrke og spenst, og jeg setter stadig nye personlige rekorder på tester, sier Skorpen.

– Hva er målet ditt for 2018?

– Først og fremst å kunne kaste igjen. Går alt etter planen, håper jeg å kaste skummelt langt også, smiler Skorpen, som har 63.50 meter som personlig rekord.

Legger lista høyere

Emilie Ingerø hadde et godt 2017, og legger lista høyere nå.

– Målet er å bli en mer stabil kaster. Har vel ikke satt noe konkret resultatmål, men ny pers (nåværende 52,00) og NM-medalje ligger der, sier hun.

Jarl Bjørklund slet med ryggen gjennom fjoråret, og er fortsatt ikke helt bra.

– Første bud er å bli helt skadefri, og holde seg skadefri. Over 70 meter er et mål for sesongen. Både teknikk og styrke er blitt forbedret gjennom vinteren, så forutsetningene er gode, sier Bjørklund, som har en pers på 64,87 meter.

Over 70 meter?

Christer Stenersrød klinket til med NM-gull i fjor, og håper på fortsatt framgang.

– Målet er topp tre i NM og å kaste over 70 meter, sier han.

Stenersrøds pers er 68,19 meter.