Kongsvinger tilbudt den siste eliteserieplassen

Ikke klart:  Håkan Södergren (t.v.) i Norsk Topphockey og Spartatrener Sjur Robert Nilsen vet fortsatt ikke om det blir ni eller ti lag i årets eliteserie.

Ikke klart: Håkan Södergren (t.v.) i Norsk Topphockey og Spartatrener Sjur Robert Nilsen vet fortsatt ikke om det blir ni eller ti lag i årets eliteserie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsvinger har blitt tilbudt å ta over eliteserieplassen til Lørenskog etter at Narvik takket nei.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Lørenskog fikk ikke fornøyet lisensen og Narvik ble tilbudt plassen i eliteserien. De takket nei og nå har Kongsvinger fått tilbudet.

Fortsatt ikke klar

Det er fortsatt ikke avklart om det blir ni eller ti lag i hockeyens eliteserie for kommende sesong.

Narvik fikk tilbudet som første nordnorske lag i eliteserien. De satte krav for å være med og etter en del fram og tilbake valgte de å takke nei til plassen.

Klubben ønsket flere ting som de øvrige klubbene i eliteserien ikke ønsket at de skulle ha fordeler av. Dermed valgte klubben å takke nei til plassen.

Svar innen onsdag

– Det er riktig at Kongsvinger nå har fått tilbud om fortsatt å spille i eliteserien i 2018/19 sesongen, forteller Håkan Södergren i Norsk Topphockey.

Södergren forteller videre at årsaken til at Kongsvinger nå har fått denne muligheten, er regelverket i Norges Ishockeyforbund. Reglene er klare på at det er de lagene som har vært i playoff til eliteserien som skal bli spurt om de ønsker å spille i eliteserien når et lag trekker seg.

– Vi har satt en svarfrist til Kongsvinger på tirsdag, slik at denne saken ikke skal dra ut veldig lenge nå. Vi er snart i midten av juni, og vi er nødt til å ha serieoppsettet for sesongen klart så raskt som mulig. Takker Kongsvinger ja til tilbudet blir det 10 lag, men sier de nei blir det ni, konkluderer han.

Det er lite som tyder på at Kongsvinger kommer til å takke ja, ettersom mange spillere i stallen er borte etter at de rykket ned etter sesongslutt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags