- Det var veldig gøy. En god opplevelse, og en kropp som var pigg. Lærerikt og morsomt å få kjenne på farta til de store gutta - og også slå flere av dem.

Alle videre fra prologen

Det sa Marius Svendsby, en av sju haldensere fra TFL som gikk Kulåssprinten tirsdag kveld. Skisprinten i Sarpsborg samlet også i år mange av Norges største langrennsstjerner, som Johannes Klæbo, Simen H. Krüger, Simen Turvoll Fossli, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Anders Gløersen, Anders Aukland, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

De sju fra TFL var Marius Svendsby, Petter Stokkeland, Marcus Syversen, Martine Svendsby, Fredrik Fossum Jensen, Johan Unneberg og Filip Glittenberg Holt. Alle tok seg videre fra prologen, og i kvartfinalen var det flere som presterte.

Brutal læring for Martine

For Martine Svendsby ble kvartfinalen morsom, men også brutal læring.

Hun havnet i samme heat som Caspersen Falla, Flugstad Østberg og Katja Visnar...

- De var rett og slett for gode, men gøy var det, sier Martine.

Vesentlig bedre gikk det for Marcus Syversen, Marius Svendsby og Petter Stokkeland. Alle tre videre fra sine kvartfinaler. Stokkeland imponerte stort i sin kvartfinale, og slo blant andre ut Hekstad Krüger, Aukland og Holund. Svendsby slo ut Gløersen i sin kvartfinale.

Nesten finale...

Begge var også nær å ta seg til finale.

- Det holdt nesten til finale! Men jeg gikk litt dårlig i nest siste sving før oppløpet, og mistet nok finaleplassen på det. Litt kjipt, men jeg er likevel fornøyd. Veldig artig med så mye folk og å få konkurrere mot så gode og kjente utøvere, sa Stokkeland.

 

Marius Svendsby var enig:

- Jeg lå på andreplass i semifinalen helt til det gjensto 10 meter. Da kom Emil Iversen susende bakfra, og snek seg forbi meg rett før målstreken, forteller han.

Vant gjorde Simen Turvoll Fossli og Maiken Caspersen Falla.

Syversen: – Ikke i toppslag

Marcus Syversen fra TFL gikk også til semifinale, men var ikke fornøyd. Han var langt unna standarden han leverte under samme showrenn for ett år siden.

– Kroppen ville ikke gå fort og det var bekmørkt skifølelsesmessig. I fjor koste jeg meg fra første stavtak, og jeg gikk på masse energi og hadde god dag. Sånn var det ikke nå. Sånn er det når man går opp 11 kilo på under ett år. Kroppen og musklene er ikke med helt enda, men neste år håper jeg å få betalt for at jeg har blitt sterkere, sa han.