Filips nasjonale gjennombrudd

GJENNOMBRUDD: Filip Glittenberg Holt ble nummer 14 i et Norgescuprenn i langrenn på Voss i helga.

GJENNOMBRUDD: Filip Glittenberg Holt ble nummer 14 i et Norgescuprenn i langrenn på Voss i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Filip Glittenberg Holt (16) fra TFL og Halden fikk på mange måter sitt nasjonale gjennombrudd i helga da han ble nummer 14 i distanserennet i langrenn i norgescupen.

DEL

Filip benyttet rennet (fristil) til å dokumentere at han har lyst til å puste de beste juniorene i landet i nakken.

Håpet på topp 30

Tistedalen-løperen hadde forhåpninger om at det i løpet av sesongen skulle være mulig å få en topp 30-plassering i Norgescupen.

Han hadde nok ikke sett for seg at det skulle bli 14. plass da han sikret seg sine første NC-poeng.

Les også (HA+): Disse tenåringene går 200 runder i kunstsnøløypa - hver uke

Filip gikk både fortere og bedre enn flesteparten av konkurrentene da han presterte karrierebeste under vanskelige forhold. Fem plussgrader, nedbør og løst underlag førte til at rennet ble en kraftprøve både for han og de andre som var i aksjon i Hordaland.

- Betyr veldig mye 

- Det betyr veldig mye for motivasjonen å få til et så bra løp som jeg gjorde på skøytingen. Nå har jeg bevist overfor meg selv at det er fullt mulig å kjempe i toppen på gode dager, sier Filip som går det første året på Porsnes.

Han er en del av den spennende 2000-årgangen til Tistedalen som teller flere gutter som har markert seg på nasjonalt nivå.

De har valgt å bli værende i hjembyen.

Les også (HA Gratis): Storeslem i eget ski-KM

- Jeg synes vårt opplegg fungerer bra selv om vi kanskje ikke har de samme rammebetingelsene som de som går på skigymnas. De variable snøforholdene er nok den største utfordringen for oss som bor i Østfold og har lyst til å bli gode på ski. På det området har vi ikke mulighet for å konkurrere med Lillehammer og andre snøsikre steder, sier Filip til HA.

Johan Unneberg kom på 44. plass i samme klasse. Fredrik Fossum Jensen i M19/20 kom på 159. Plass.

God sprint

Han gjorde også en god figur på sprinten og distanserennet i klassisk selv om det ikke ble norgescuppoeng i de to disiplinene.

Glittenberg Holt hadde forhåpninger om at det han presterte i sprintprologen skulle holde til videre avansement. Den unge haldenseren følte det fløt bra og ble overrasket da han fikk høre speakeren fortelle at han hadde gått inn til 40.beste tid.

I det klassiske distanserennet ble det 63.plass på førsteårsjunioren som nå skal tilbringe noen dager i Hemsedal hvor det er bra skiforhold. I Hallingdal tar Filip sikte på å legge grunnlaget for det som kan bli flotte junior-NM-prestasjoner.

Stokkelands beste fristilrenn

Petter Stokkeland har aldri vært noen "julestjerne". 17-åringen har hatt for vane å gå sine beste renn i mesterskapene og mot slutten av sesongen. Det er en trend som ser ut til å vedvare. TFL-løperen har junior-NM i Harstad i mars som vinterens store mål, og det er derfor gledelig at han allerede nå viser tenner. Forrige sesongs juniornorgesmester imponerte i skøyterennet på Voss.

Petter Stokkeland er i god rute foran junior-NM i Harstad i mars.

Petter Stokkeland er i god rute foran junior-NM i Harstad i mars. Foto:

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg er med og kjemper om en pallplassering i skøyting. Det har jeg ikke klart tidligere. Det er som kjent i klassisk at jeg har gjort mine beste løp. Før sesongstart var et av vinterens store mål å ta steg i skøyting. Jeg føler at jeg har klart det, sa Petter i etterkant av den flotte prestasjonen i OL og VM-vinner Kristen Skjeldals heimtrakter.

Vil bli komplett 

Både han og NTG-trenerne er tilfredse med at Stokkeland er i ferd med å bli en komplett langrennsløper.

Han har hatt et uttalt ønske om å bli like god på sikt i skøyting som i klassisk. I den stilarten er det ikke mange som holder følge med Petter som har hatt en fin utviklingskurve etter at han begynte på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer for halvannet år siden.

- Det er junior-NM som er vinterens store mål, fastslår han.

De neste ukene skal Stokkeland ha fokus på å gjøre en best mulig treningsjobb inn mot junior-NM. Petter vet at han må ha fullklaff både med skiene og dagsformen for å ha noen som helst mulighet til å gå seg inn i medaljestriden i festspillbyen i Troms.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags