De to prisvinnerne mottok sine troféer foran sine skolekamerater på Wang Toppidrett i Fredrikstad fredag formiddag.

Imponerende spydkast

Skorpen tok i sommer gull i spyd i junior-NM i konkurranse med tre år eldre kastere, og resultatene hans har gjort at den unge haldenseren har blitt sammenlignet med selveste Andreas Thorkildsen.

- Utrolig gøy å få en slik pris. Jeg hadde en liten mistanke da jeg så dere komme, men visste jo ikke at jeg var nominert. Og det er så mange andre flinke folk her på skolen, sier Skorpen som føler overgangen til en toppidrettslinje har betydd mye for utviklingen.

- Jeg har fått et løft etter at jeg begynte her inne, og trener mer og bedre enn før. Denne prisen motiverer meg bare til å trene enda mer, sier 16-åringen.

To NM-sølv

Årets kvinnelige prisvinner Sofie Forsstrøm går også på Wang. Hun fikk prisen for sine prestasjoner i svømmebassenget.

Der NM-sølv på 1500 meter både for junior og senior var årets høydepunkter.

- Det har vært et bra år for meg, og selv om det var bittert å ikke ta gull i junior-NM (tapte med to tideler), føler jeg framgangen har vært god.

Spesielt i høstferien da jeg fikk være med og trene med det tsjekkiske landslaget på Mallorca. Jeg vet hva som kreves, og jobber hardt for å oppnå målene mine, sier Forsstrøm.

Stor jubel

Begge vinnerne mottok stor jubel fra sine medelever da de fikk prisen på den årlige juleavslutningen på skolen.

På plass fra juryen var prisutdeler Henrik Bjørneby (Saugbrugs), Alf Lars Solberg (Halden-skolene) og Per Nordlie (Halden Idrettsråd).

Saugbrugs Ærespris har blitt delt ut til lovende jenter og gutter i Halden-idretten siden 1948.