Gå til sidens hovedinnhold

Silje og Christer ble hedret med ærespris

Artikkelen er over 3 år gammel

Silje Mathisen (16) og Christer Melberg (16) er årets vinnere av den tradisjonsrike Saugbrugs Ærespris for sine prestasjoner i 2017.

Under fredagens juleavslutning på Porsnes ble begge to overrasket med hver sin pris av HR-sjef ved Norske Skog Saugbrugs Henrik Bjørneby, som sammen med Alf Lars Solberg (skoleverket), Eivind Møller (de folkevalgte) og Per Nordlie (Idrettsrådet) har sittet i juryen. Saugbrugs Ærespris har vært delt ut helt siden 1948.

UM-gull og EM-bronse

I jenteklassen var det sykkeltalentet Silje Mathisen som stakk av med den gjeve prisen, etter flere sterke prestasjoner i 2017, der hun blant annet har vunnet UM-gull og tatt bronse i det uoffisielle europamesterskapet i Assen i Nederland.

– Utrolig gøy å få en slik pris, og det gir så klart sykt mye motivasjon. Spesielt når man ser på hvem som har fått prisen tidligere, sier Silje og sikter spesielt til Emilie Moberg som fikk prisen i 2007 og som i dag er en av verdens beste kvinnelige syklister.

Sykkeltalentet går egentlig førsteåret på NTG på Lillehammer, men var til stede i salen for å motta prisen.

– Jeg er veldig fornøyd med det første halvåret mitt på NTG, og angrer ikke på at jeg flyttet. Jeg har lært utrolig mye, og får være en del av et proft opplegg med utrolig flinke trenere, forteller Silje.

Uttatt til juniorlandslaget

I en jevn gutteklasse var det svømmeren Christer Melberg som trakk det lengste strået. Dermed vant han prisen som onkelen – og tidligere OL-svømmer – Jarl Inge Melberg aldri fikk, selv om hovedgrunnen til det er at Saugbrugs sin ærespris tidligere ble delt ut til utøvere som presterte godt i mer enn én idrett.

– Han innehar jo alle rekordene i Haldens Svømmeklub, bortsett fra en som jeg klarte å ta tidligere i år. Så det er deilig å kunne ha noe på han, sier Christer og ler.

Selv har Christer hatt et strålende år i svømmebassenget, med blant annet en haug med personlige rekorder, gode resultater i senior-NM og fire medaljer i Ungdomsmesterskapet nå nylig.

– Hva er høydepunktet fra i år?

– Det har vært et bra år totalt sett, men høydepunktet er nok at jeg kvalifiserte meg til juniorlandslaget. Det har vært et mål lenge, forteller Christer.

– Seriøse og ydmyke utøvere

Christer og Silje er heller ikke ukjente for hverandre. I sommer gikk de ut av ungdomsskolen, etter tre år i samme klasse.

– Vi har gått sammen på Strupe, og har dermed kjent hverandre en stund. Så ekstra morsomt at vi fikk denne prisen samtidig, var begge to enige om.

Henrik Bjørneby som delte ut prisen, mente at det var to veldig verdige prisvinnere, selv om det var tøff konkurranse i begge klassene.

– Spesielt i gutteklassen var det flere gode kandidater som ble vurdert. Men til slutt var alle enige om at Christer og Silje var to fortjente vinnere, sier Bjørneby og mener at prisvinnerne har flere ting ved seg som gjør dem verdige prisen.

– En ting er at de har solide resultater å vise til, men så er de også utrolig seriøse og ydmyke unge utøvere. Det er ting som vi også legger stor vekt på.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.