Ble overrasket med ærespris

 17-åringene Emilie Kruse Johansen, ishockeyspiller for Linköping og Norge U18, og Petter Stokkeland, langrennsløper og regjerende norgesmester for junior, er vinnere av tradisjonsrike Saugbrugs Ærespris for 2016. Æresprisen har vært utdelt siden 1948.Foto: Atle Wester Larsen

17-åringene Emilie Kruse Johansen, ishockeyspiller for Linköping og Norge U18, og Petter Stokkeland, langrennsløper og regjerende norgesmester for junior, er vinnere av tradisjonsrike Saugbrugs Ærespris for 2016. Æresprisen har vært utdelt siden 1948.Foto: Atle Wester Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

17-åringene Emilie Kruse Johansen og Petter Stokkeland har allerede fått årets fineste julegave.

DEL

– Ja, dette var utrolig stas. Det er alltid hyggelig at folk legger merke til det man presterer som idrettsutøver, og Saugbrugs Ærespris henger høyt, sier skiløper Stokkeland.

– Skjønte ingenting

– Og veldig overraskende, tillegger Emilie Kruse Johansen.

Ishockeyspilleren møtte opp på Saugbrugs for å snakke om en mulig praksisplass til sommeren. Hun ble mildt sagt overrasket da både HA, Idrettsrådet og representanter for juryen dukket opp på møterommet.

– Jeg skjønte jo at dette ikke hadde med min praksisplass å gjøre, men ante ikke hva som skjedde. Så dette var en meget hyggelig overraskelse, sa hun.

«To verdige vinnere»

Saugbrugs Ærespris har vært utdelt siden 1948. Fram til 2003 het det i statuttene at vinneren måtte utøvere minst to idretter, men nå kan prisen også vinnes av lokale idrettsungdommer (4-19 år) som viser ekstremt gode resultater i én idrett.

– Det er ikke hvert år vi finner gode nok kandidater både på jente- og guttesiden. Det har vi gjort i år. Faktisk har det i år vært mange gode forslag, og det er et godt bevis på at det gror godt i Halden-idretten, sa Henrik Bjørneby, HR-sjef ved Norske Skog Saugbrugs.

Han fortsatte med å si at de to vinnerne likevel skilte seg ut.

– Det ble ikke krig i juryen i år heller, vi var veldig enige om at dette er to verdige vinnere, sa Bjørneby, som sitter i juryen sammen med Per Nordlie (HIR), Alf-Lars Solberg (skolesektor) og Eyvind Møller (folkevalgte).

NM-gull og landslag

Petter Stokkeland (17) har hatt et fantastisk 2016, med NM-gull for junior i Norges nasjonalidretten langrenn som det soleklare høydepunktet.

– Det var stort, det største jeg har opplevd som idrettsutøver så langt, sier Stokkeland, som studerer ved NTG Lillehammer.

– Jeg trener bra om dagen, men det har gått litt trått i sporet så langt. Jeg håper å finne godformen på nyåret, sier han.

Emile Kruse Johansen spiller ishockey for Linköping, der hun allerede har spilt 50 kamper i svensk eliteserie. Hun har også vært på samling med det norske A-landslaget, og spiller fast for Norge U18 – som skal til B-VM i Ungarn i januar.

– Det er alltid en ære å få spille med landslagsdrakta, sier hun.

– Jeg har utviklet meg bra i Linköping, og har en trener som gir meg mye spilletid.

– Vi er stolte av dere

Nå er begge hjemme til jul – med hver sin gigantpokal som bevis på egne prestasjoner.

– Gratulerer til dere begge, Halden-idretten er stolte av dere. Det er jo ekstra gøy at en sommeridrettsby som Halden kan fostre to prisvinnere i vinteridretter som langrenn og ishockey, sa Jens Lindstrøm, fungerende leder i Idrettsrådet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags