Gå til sidens hovedinnhold

Ble overrasket med ærespris

Artikkelen er over 4 år gammel

17-åringene Emilie Kruse Johansen og Petter Stokkeland har allerede fått årets fineste julegave.

– Ja, dette var utrolig stas. Det er alltid hyggelig at folk legger merke til det man presterer som idrettsutøver, og Saugbrugs Ærespris henger høyt, sier skiløper Stokkeland.

– Skjønte ingenting

– Og veldig overraskende, tillegger Emilie Kruse Johansen.

Ishockeyspilleren møtte opp på Saugbrugs for å snakke om en mulig praksisplass til sommeren. Hun ble mildt sagt overrasket da både HA, Idrettsrådet og representanter for juryen dukket opp på møterommet.

– Jeg skjønte jo at dette ikke hadde med min praksisplass å gjøre, men ante ikke hva som skjedde. Så dette var en meget hyggelig overraskelse, sa hun.

«To verdige vinnere»

Saugbrugs Ærespris har vært utdelt siden 1948. Fram til 2003 het det i statuttene at vinneren måtte utøvere minst to idretter, men nå kan prisen også vinnes av lokale idrettsungdommer (4-19 år) som viser ekstremt gode resultater i én idrett.

– Det er ikke hvert år vi finner gode nok kandidater både på jente- og guttesiden. Det har vi gjort i år. Faktisk har det i år vært mange gode forslag, og det er et godt bevis på at det gror godt i Halden-idretten, sa Henrik Bjørneby, HR-sjef ved Norske Skog Saugbrugs.

Han fortsatte med å si at de to vinnerne likevel skilte seg ut.

– Det ble ikke krig i juryen i år heller, vi var veldig enige om at dette er to verdige vinnere, sa Bjørneby, som sitter i juryen sammen med Per Nordlie (HIR), Alf-Lars Solberg (skolesektor) og Eyvind Møller (folkevalgte).

NM-gull og landslag

Petter Stokkeland (17) har hatt et fantastisk 2016, med NM-gull for junior i Norges nasjonalidretten langrenn som det soleklare høydepunktet.

– Det var stort, det største jeg har opplevd som idrettsutøver så langt, sier Stokkeland, som studerer ved NTG Lillehammer.

– Jeg trener bra om dagen, men det har gått litt trått i sporet så langt. Jeg håper å finne godformen på nyåret, sier han.

Emile Kruse Johansen spiller ishockey for Linköping, der hun allerede har spilt 50 kamper i svensk eliteserie. Hun har også vært på samling med det norske A-landslaget, og spiller fast for Norge U18 – som skal til B-VM i Ungarn i januar.

– Det er alltid en ære å få spille med landslagsdrakta, sier hun.

– Jeg har utviklet meg bra i Linköping, og har en trener som gir meg mye spilletid.

– Vi er stolte av dere

Nå er begge hjemme til jul – med hver sin gigantpokal som bevis på egne prestasjoner.

– Gratulerer til dere begge, Halden-idretten er stolte av dere. Det er jo ekstra gøy at en sommeridrettsby som Halden kan fostre to prisvinnere i vinteridretter som langrenn og ishockey, sa Jens Lindstrøm, fungerende leder i Idrettsrådet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.