Alliansloppet er den største rulleskirennet i Sverige, der mange eliteløpere stiller til start. Håvard Taugbøl fra det norske rekruttlandslaget vant herreklassen, mens svenske Linn Sömskar var raskest blant damene.

Seniorene konkurrerte over 48 km, mens juniorene gikk 32 km. Med mosjonsklassene stilte over 1000 rulleskiløpere til start.

Pallplass

I herrenes juniorklasse leverte Petter Stokkeland et kjempegodt løp, blant annet i konkurranse med det norske juniorlandslaget.

Det endte med tredjeplass, etter å ha tapt spurten om sølvplassen mot Håkon Skaanes.

- Jeg følte jeg hadde en god dag og prøvde å henge meg på hovedfeltet der seniorene gikk. Det gikk bra i en runde, før det oppsto noen små luker, som jeg aldri greide å tette, forklarte Petter.

- Da ble jeg liggende i en liten gruppe, der også Håkon Skaanes befant seg. Jeg gjorde et tappert forsøk på et rykk før oppløpet, men fikk ingen luke, og inne på oppløpet ble Skaanes for sterk.

- Dermed ble det tredjeplass. Noe jeg er godt fornøyd med, mente Stokkeland.

- Ådne Gigernes, Nes, vant klart, etter å ha klart å henge på noen gode rygger underveis, forklarte Petter Stokkeland.

Gigernes vant på 1.07.31, mens Petter fikk 1.08.11.

TFL-erne Herman Finsrud Kirkebøen og Filip Glittenberg Holt ble henholdsvis nummer 20 og 21, på tidene 1.17.37 og 1.18.02.

Overrasket seg selv

I damenes juniorklasse stilte TFL med Martine Svendsby og Karin Selma Larsen på startstreken.

Martine var uheldig og brakk en stav og måtte bryte etter en snau time, mens Karin Selma sto på helt inn, til en 14. plass. Og merket ikke gnagsårene i hendene før ho var i mål.

En sterk prestasjon av en 15-åring, i klassen som var for alderen 17-20 år.

- Jeg syntes det gikk tungt, så jeg var veldig overrasket over resultatet, forklarte Karin Selma Larsen, etter å ha gått 32 km på 1.32.36.

 

Vant prologen

Rulleskihelgen startet på fredag med supersprint over 150 meter og et sprint bakkeløp.

Petter Stokkeland vant prologen og tok seg også veldig greit til semifinalen.

- Der knakk jeg dessverre staven og gikk glipp av en finaleplass. Veldig synd, for startrask som jeg er, følte jeg at jeg kunne vinne hele greia, fortalte Petter.

Trøsten får være at Stokkeland vant B-finalen.

I sprint bakkeløpet ble det en grei sjuendeplass, der Petter gjerne skulle gått noen sekunder fortere, men hadde ikke mer å gi i den siste bratte stigningen.

Blant junior-damene ble det en 10. plass på Karin Selma Larsen, mens Martine Svendsby ble nummer 13.