Roadracingføreren fra Halden dundret inn til fjerdeplass i klasse Superbike.

Tilbake etter stygg krasj

- Jeg har ikke helt det tempoet jeg ønsker, men må likevel være superfornøyd. Med tanke på at det har blitt altfor lite treningskjøring i år, er dette over all forventning, sier Jensen til HA i teamteltet på Rudskogen.

For egentlig skulle denne sesongen vært over for lengst for Jensen. Han krasjet stygt - på nettopp Rudskogen - i mai, og pådro seg et stygt ankelbrudd. På rekordtid har han kommet seg tilbake på sykkel, som er helt ny: en Yamaha R1.

- Det sitter nok fortsatt litt i hodet. Jeg bremser litt for tidlig inn i den svingen der jeg krasjet. I tillegg ser jeg på framhjulet nå at dekket er slitt litt ujevnt. Så det mangler nok også litt på finjustering før sykkelen er helt optimal.

Suveren tetduo

Under NM-runden i Superbike lørdag fikk Jensen en bra start fra startspor fire. Det viste seg imidlertid raskt at duoen Norvald Haaland og Carl Berthelsen var i en egen klasse.

- De er gode, det er bare å innrømme det. Samtidig har de også et mye større apparat enn jeg og andre førere har. Men neste sesong skal vi nok gi dem bedre fight, smilte Jensen, som skryter av all hjelp han får.

 

- Først og fremst pappa (Flemming Jensen) som skrur, skifter dekk og passer på alt det mekaniske. Og mamma (Anita Eggesvik) som alltid er med og sørger for god stemning, smiler Stig Flemming, som hadde stor heiagjeng på Rudskogen - der tusenvis av tilskuere koste seg i finværet og mye herlig motoraction.

"Helt rått, Stig!"

Familie, venner og sponsorer var alle kommet for å heie fram Superbike-føreren.

- Helt rått kjørt, Stig! var dommen fra kompisene etterpå.

 

Jensen havnet tidlig i en gruppe på fire-fem førere, som kjempet om fjerdeplassen. Her var haldenseren aldri skikkelig truet, og økte ledelsen på de som jaktet bakfra for hver eneste runde.

- Fikk en bra feeling

- Jeg tok jo også en del innpå tredjeplassen, men det var nok mest fordi han slakket litt av, innrømmet han.

 

Årets roadracing-NM avsluttes i morgen søndag med nytt løp på Rudskogen.

- Løpet i dag ga med en bra feeling, så nå bare gleder jeg meg til søndag, smilte Stig Flemming Jensen.