- Det morsomste er jo å stadig bli bedre og jeg har jo som mål å nå toppen en gang, sa en selvsikker 12-åring til HA i sitt eget servicetelt på Rudskogen under 2-hjulsfestivalen i helga.

Uredd

I helgen deltok den uredde haldenseren i juniorklassen under 2-hjulfestivalen på Rudskogen, og på tross av at han kjører mot førere som er opptil to år eldre enn han kunne han skimte med en sterk 9. plass.

Bestefaren, Frank Petersen, som er med i teamet til Nikolai, kunne bekrefte at han er et stort talent:

- Vi i familien har jo drevet med dette selv i mange år, og da han prøvde Motorcross for første gang kunne vi se fra første sekund at dette var noe som passet for han.

Scandinavian Open

Bestefaren kunne fortelle at med treninger hver onsdag på Rudskogen og en familie som legger feriene til rette for at Nikolai skal få kjørt så mye som mulig, er det allikevel en utfordring i forhold til landene i Sør-Europa som har gode treningsforhold hele året:

- I tillegg til helgen her på Rudskogen og løpene på Vålerbanen, skal vi reise til Bike Week i Karlskoga som inngår i Scandinavian Open. Der blir vi i 12 dager så han får kjørt så mye som mulig.

- Det er viktig at han får mange timer på sykkelen, for i Norge kan vi bare kjøre rundt fire måneder i året, mens i for eksempel Spania er det åpne baner hele året. Men det er en dyr hobby og vi har dessverre enda ikke fått inn noen sponsorer, sier han.

160 km/t

Det sympatiske unggutten, som var den eneste fra Halden i juniorklassen, kunne fortelle at det er spennende å kjøre så fort:

- Det er klart det er mye adrenalin når man kjører i 160 km/t!

Også Juniorene fikk føle på værgudenes vrede på Rudskogen og søndagens siste renn ble avlyst på grunn av for farlige forhold.