– Jeg har fått så mange meldinger, men verken orker eller klarer å svare på alle. Alle leser jo HA i Halden, så tenkte at folk heller får lese om meg i avisa.

Bremsesvikt i 200 km/t

Caroline ler. Eller rettere sagt, hun prøver å le. For stemmen er svak. Hun snakker med HA klokka 02.00 på natta amerikansk tid (08.00 i morges norsk tid). Haldens roadracingdronning er ikke lenger koblet til pustemaskin, har vært på bena - men er mildt sagt mørbanket.

– Det føles som om jeg er blitt påkjørt av et løpsk vogntog, sier hun.

27-åringen smalt i asfalten under oppvarmingen til helgens roadracingløp i New Jersey.

– Jeg hadde 130 miles (209 km/t) mot slutten av et langstrekk. Inn mot svingen grep jeg etter bremsene, men det var ingenting der. En motorsyklists verste mareritt. Jeg husker at jeg tenkte «nå kan jeg dø». Det er den siste tanken jeg husker...

«Har vært griseheldig»

Caroline Olsen prater rolig, men ekstremt preget av hendelsen. Hun har brukket kragebenet, pådratt seg et mindre brudd i ryggen, skader på lungene og fått hjernerystelse.

 

– Likevel har jeg vært griseheldig. Jeg er glad for at jeg fortsatt er her.

Haldenseren har fått fortalt at hun gjorde et ekstremt godt valg like før krasjen.

 

– Jeg husker ikke selv, men folk som så det mener at det kan ha vært livsavgjørende at jeg ikke fortsatte rett fram - der det var gjerder og dekkbarriere. I stedet har jeg vrengt sykkelen venstre, og havnet ute på et gressparti, forteller hun.

Teknisk feil

Caroline Olsen byttet nylig team fra Meen Motorsports til Team H35. Hun har vært strålende fornøyd med teamet, og skulle på New Jersey kjøre sin andre løpshelg med Honda.

– Jeg har også fått fantastisk oppfølging i etterkant, sier hun.

 

– Hva vet du om årsaken til at bremsene sviktet?

– Det var en teknisk feil på sykkelen, svarer hun.

Takker for all omtanke

27-åringen er glad for alle meldinger hun har fått fra familie, venner og bekjente.

– Det er veldig koselig. Og varmer. Gjennom HA vil jeg få si at jeg setter pris på all støtte og omtanke. Det går bra med meg, selv om jeg er ganske så mørbanket.

Sier Caroline, og fortsetter:

– Nå er det andre gang jeg ligger på sykehus etter en alvorlig krasj her borte. Begge etter hendelser som jeg selv ikke har kunnet rå over. Akkurat det føles for jæ...

Tirsdag formiddag skrev Benny Solis, førerkollega i H35, dette på Facebook:

«Med tanke på ulykken hun har vært i, er det et mirakel at hun har sluppet unna med de skadene hun har. I dag puster hun igjen 100 prosent av seg selv, spøker og er den Caroline som vi alle kjenner og elsker».