- Min beste finish noensinne i USA. Jeg er kjempefornøyd, sier Caroline Olsen etter målgang i kveld (ettermiddag amerikansk tid).

Olsen har hatt en tung start på sesongen, og har ikke oppnådd resultatene hun hadde håpet på i sitt nye team. Velt, teknisk trøbbel og sykdom har preget sesongen.

Spesiell bane

Fram til denne helgen.

For på Road America i Wisconsin, den samme banen hun krasjet stygt på i 2013, knallet hun til med en råsterk 5. plass i søndagens race.

- Det er jo spesielt for meg å kjøre her. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke tenke på det.

- Men jeg skal innrømme at det er en utrolig kul følelse at jeg klarer å oppnå mitt beste resultat akkurat på denne banen, sier Olsen.

Opptur med ny sykkel

- Jeg hadde helt ny sykkel (Yamaha R6), og det tar tid å sette opp noe slikt på kort tid. Jeg fikk også begrenset tid til innkjøring, og måtte kjøre i den tregeste gruppa på grunn av manglende resultater tidligere i år.

- Men jeg merker jo at sykkelen er rask, og i dagens race gikk det bedre og bedre. Jeg forbedret meg for hver runde, så jeg er kjempefornøyd med dette, sier Caroline Olsen.

Resultatet gjør at hun klatrer på sammenlagtlistene i Supersport-klassen i MotoAmerica-sirkuset.

Lovende

5. plassen og den nye sykkelen gir grunn til optimisme med tanke på resten av sesongen.

- Det kommer til å gå fortere og fortere når jeg får kjørt mer med sykkelen. Om to helger er det race på Miller i Utah, før jeg skal til Laguna i California.

- Det er de to banene jeg kjørte fortest på i fjor, og jeg gleder meg virkelig til å kjøre der. Med helgens resultat får jeg kjøre i den beste gruppe, og det vil hjelpe mye, sier 27-åringen.

Før den tid skal hun hjem for å treffe kjæresten, familie og venner.

- Jeg har ikke vært hjemme på flere måneder, så det blir helt topp. Så satser jeg på at oppturen fortsetter i de neste rundene her borte, sier en lykkelig Caroline Olsen.