– Jeg trodde aldri skulle komme meg opp, for kroppen satt jo helt fast, fortalte Sondre Signebøen, etter tross alt å ha kommet seg helskinnet til mål.

– Men jeg er kjempefornøyd da. Sprang fort, og slo alle i klassen min, smilte Sondre, etter kraftprøven gjennom vann, myrer og gjørmehull.

Slet med pusten

– Men jeg ble litt stresset da jeg sto med gjørme til halsen. Du skjønner det at jeg sliter med astma, og ble veldig tungpustet, men heldigvis var det en sterk mann som dro meg opp på tørr grunn, smilte Sondre Signebøen.

Også Aldina Muratovic fikk etter hvert fast grunn under føttene, men hun måtte dra opp ved hjelp av en rake.

– Måtte ta en dobbel

Mens de fleste hadde mer enn nok med å fullføre en runde i den ekstreme løypa, utfordret Thomas Nakken og Aleksander Moen skjebnen, gjennom å løpe to runder.

– Jeg har vunnet tre ganger før på en runde, og følte meg presset til å være litt mer ekstrem i år. For jeg hadde jo ikke noe lyst til å bli slått på den ene runden, smilte Nakken.

Mer svømming

– Løypa favoriserer nok de som er gode til å løpe, så for min del kunne det godt vært en lengre svømmedistanse, mente Thomas Nakken, som vant to runder på 34.16. Mens Aleksander Moen ble klokket inn på 37.58.

Blant dem som deltok blant aktive på en runde, var Svend Arne Ytterbøl den raskeste, med tiden 17.45. Men ble slått av Jon Steinar Mjølnerød i mosjonsklassen, som løp på 16.33. Beste dame ble Lill-Tove Adolfsen på 20.33.

Saken fortsetter under bildet:

 

Måtte ha forsprang

I juniorklassen imponerte Hedda Raadal Bjørlo, med en tid som nesten hadde holdt til pallen blant junior-gutta, og med 19.00 var hun totalt sett beste dameløper.

– Jeg visste jeg måtte løpe fort for å vinne, for jeg kan jo nesten ikke svømme, smilte en fornøyd Hedda.

Holdt unna

I guttenes juniorklasse var August Birkeland i føringen fra start til mål, men kastet noen engstelige blikk bakover på den avsluttende svømmeturen over Ormtjern.

– Jeg merket Erlend Brendstuen tok innpå meg, men heldigvis holdt det til seier, sa August. Med dagens totalt meste tid på en runde, med 16.13.

I barneløypa for klassen 2002–2004 var Thea Amalie Aksmo Svendsby (13.09) og Sondre Ahlsen (10.58) de raskeste.