17-åring gir de beste 20-åringene kamp

PÅ VEI MOT FORMEN: Petter Stokkeland er bare 17 år, men hevder seg blant Norges beste langrennsjuniorer. Målet er å finne godformen etter jul.

PÅ VEI MOT FORMEN: Petter Stokkeland er bare 17 år, men hevder seg blant Norges beste langrennsjuniorer. Målet er å finne godformen etter jul. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Petter Stokkeland holder junioralder i to år til etter denne sesongen. Junior- norgesmesteren er likevel god nok til å gi mange av de beste i 19-20-åringene kamp.

DEL

Det beviste Petter da han på en middels dag gikk inn til en 30. plass på 20-kilometer duathlon i forbindelse med junior-VM-mønstringen. Stokkeland var en av få 1999-modeller som hadde fått dispensasjon av skiforbundet til å starte.

Stortalentet fra Halden hadde et litt annet utgangspunkt enn flesteparten i det store startfeltet ettersom han var for ung til å kjempe om junior-VM-plass. Tistedalen-løperen hadde derfor ikke lagt opp til noen formtopp. Andreårsjunioren holdt allikevel tritt med mange.

– Har gått litt tungt

– Jeg var først og fremst på jakt etter gode gjennomkjøringer. Kroppen har ikke spilt helt på lag i etterkant av sesongåpningen på Gålå. Det førte til at jeg måtte roe ned. Det har derfor blitt minimalt med trening de to siste ukene. Tungt gikk det også i distanserennet i skøyting under VM-mønstringen. Men jeg synes at kroppen responderte bedre på den dobbelte distansen, sa Petter til HA.

17-åringen som kom inn som et friskt pust i norsk juniorlangrenn sist vinter. Det var en skikkelig skrell at han skulle gå til topps i junior-NM ettersom han var et stykke bak de beste i de første norgescuprennene.

Skal i form på nyåret

– Formmessig har jeg mye å gå på. Men jeg tror den vil komme når jeg slipper opp på treningen og får flere gjennomkjøringer. Jeg satser på at farten kommer på nyåret. Fokus inn mot jul og i mellomjula blir å få trent bra. Det kan også bli aktuelt å starte i et renn eller to dersom jeg føler det er fornuftig. Fra nå av og i et par uker framover vil det være fullt fokus på mest mulig mengde, sa Stokkeland som skal ha base på Skeicampen sammen med de andre på NTG.

På Skeicampen handler det om to daglige treningsøkter. Det er mange timer som skal føres inn i treningsdagboka de neste dagene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags