Petter Stokkeland (16) debuterte i Norgescupen

Gikk fort: Petter Stokkeland ble nr 18 på sprinten i norgescupen. Han var også nominert til Norges tropp til ungdoms-OL, men kom ikke med.Foto: Svein Halvor Moe

Gikk fort: Petter Stokkeland ble nr 18 på sprinten i norgescupen. Han var også nominert til Norges tropp til ungdoms-OL, men kom ikke med.Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Haldenseren gikk seg dessverre ut av diskusjonen om en plass i ungdoms-OL.

DEL

Stokkeland fikk i helga sin etterlengtede norgescupdebut. TFL-løperen var brukbart fornøyd med det han presterte, selv om han gikk seg ut av Ungdoms-OL-diskusjonen.

Stas å være nominert

– Det var kjekt at jeg skulle bli nominert til Ungdoms-OL. Men jeg har hele tiden vært klar over at det ville bli veldig vanskelig å slå seg inn i den troppen. Derfor har jeg egentlig ikke brukt energi på det, sier Petter.

16-åringen som i fjor høst fikk brev fra skiforbundet om at han var nominert til Ungdoms-OL. Det i kraft av det han presterte i Hovedlandsrennet sist vinter.

Per Nymoen i Norges Skiforbund forteller til HA at NSF på et tidlig tidspunkt var nødt til å nominere aktuelle løpere som var født i 1998 og 1999.

 Nymoen legger ikke skjul på at det å komme med er vanskelig ettersom det bare er to fra de to årsklassene som får gå i norsk drakt på Lillehammer.

Har hevet seg

– Mitt mål i vinter er å fortsette utviklingen og ikke minst gjøre det bra i junior-NM. Jeg føler jeg har hevet meg på flere områder og er en bedre langrennsløper nå enn da jeg begynte på skigymnaset.

– Størst framgang har jeg hatt på det som går på styrkebiten. Kapasiteten er også forbedret. Det samme er nok teknikken, sier Stokkeland.

Han og andre NTG-elever ble frarådet å stille til start på fredagens distanserenn i klassisk. Skolens medisinske personell ønsket ikke at utøverne skulle presse kroppen i 17-18 minusgrader.

Stokkeland syntes det var kjedelig å trekke seg. Men han konkluderte med at alternativet kunne være verre.

En taktisk bommert

– Det hadde vært betydelig kjedeligere å gå på seg sykdom og i verste fall få spolert resten av sesongen. Sprintprestasjonen min var på det jevne. Jeg gikk videre fra prologen. I kvartfinalen gjorde jeg en taktisk bommert ettersom jeg valgte å stake på det tråe føret.

– Det kommer jeg neppe til å gjøre ved neste korsvei. Dagens distanserenn var ganske bra selv om jeg gjerne skulle ha gått noen sekunder raskere, sa Stokkeland etter at han hadde blitt nummer 18.

Petter konkluderte etter en rask titt på resultatlista at det ikke var langt opp til topp-ti-plassering. Det er målsettingen i de neste norgescuprennene.

Marius Svendsby har slitt med sykdom, og sto over.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags